cinema Napisano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Napisano 6 Grudnia 2008 Czy jest wogóle możliwe coś takiego, jak stypendium w high school, jesli tak to wie ktoś moze jakie trzeba spełniac warunki, albo cos w tym stylu?
katlia Napisano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2008 Chodzi ci o prywatne high school, prawda? (Bo w publicznym oczywiscie sie nie placi.) Stypendia sa, ale dla tutejszych, przewaznie zdolnych "mniejszosci rasowych."
cinema Napisano 12 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Napisano 12 Grudnia 2008 własciwie to chodzilo mi o jakies stypendium naukowe w publicznym high school, wiem ze w polsce moja kuzynka dostała takie cos dlatego pytam czy za garnica jest tez taka opcja;)
katlia Napisano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Napisano 12 Grudnia 2008 Nigdy nie slyszalam o czyms takim, a sama tu skonczylam high school. Czy nie chodzi przypadkiem o program exchange student - wymiana licealna? Jezeli tak, to przez prywatne programy (AFS naprzyklad) nie bardzo sa stypendia (moze znizki), ale przez Rotary Club owszem. Wrzuc do google Rotary Club i poczytaj. Z tego co pamietam, to ten program jest tez w Polsce.
sly6 Napisano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Napisano 12 Grudnia 2008 katlia Ona ma GC i chodzi jej pewnie o takie cos ze majac dobre oceny czy Ona dostanie jakas pomoc,stypendium lub tez ma ciezka sytuacje materialna..
katlia Napisano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2008 -- Tylko jak publiczne high school moze oferowac stypendia jezeli jest gratis ?
Susan Napisano 1 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 1 Lutego 2009 A jeśli chodzi o stypendia (nawet w publicznych szkołach), nie wiem za bardzo jak to nazwać, całkowite? Tzn. szkoła opłaca pobyt w akademiku itd. Czy ktoś z was się z czymś takim spotkał?
katlia Napisano 2 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 2 Lutego 2009 Czy chodzi o szkole czy studia? Na studia sa takie stypendia, ale przewaznie albo dla sportowcow albo dla wybitnych jednostek. Na publicznych uczelniach jest bardzo malo pomocy finansowej dla cudzoziemcow lub nawet studentow z innych stanow: to sa szkoly przeznaczone dla rezydentow danych okolic, wszyscy inni musza placic znacznie wiecej.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.