Skocz do zawartości

Stypendia W Hs

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy jest wogóle możliwe coś takiego, jak stypendium w high school, jesli tak to wie ktoś moze jakie trzeba spełniac warunki, albo cos w tym stylu?

Napisano

Chodzi ci o prywatne high school, prawda? (Bo w publicznym oczywiscie sie nie placi.) Stypendia sa, ale dla tutejszych, przewaznie zdolnych "mniejszosci rasowych."

Napisano

własciwie to chodzilo mi o jakies stypendium naukowe w publicznym high school, wiem ze w polsce moja kuzynka dostała takie cos dlatego pytam czy za garnica jest tez taka opcja;)

Napisano

Nigdy nie slyszalam o czyms takim, a sama tu skonczylam high school. Czy nie chodzi przypadkiem o program exchange student - wymiana licealna? Jezeli tak, to przez prywatne programy (AFS naprzyklad) nie bardzo sa stypendia (moze znizki), ale przez Rotary Club owszem. Wrzuc do google Rotary Club i poczytaj. Z tego co pamietam, to ten program jest tez w Polsce.

Napisano

katlia Ona ma GC i chodzi jej pewnie o takie cos ze majac dobre oceny czy Ona dostanie jakas pomoc,stypendium lub tez ma ciezka sytuacje materialna..

• 1 miesiąc później...
Napisano

A jeśli chodzi o stypendia (nawet w publicznych szkołach), nie wiem za bardzo jak to nazwać, całkowite? Tzn. szkoła opłaca pobyt w akademiku itd. Czy ktoś z was się z czymś takim spotkał?

Napisano

Czy chodzi o szkole czy studia?

Na studia sa takie stypendia, ale przewaznie albo dla sportowcow albo dla wybitnych jednostek. Na publicznych uczelniach jest bardzo malo pomocy finansowej dla cudzoziemcow lub nawet studentow z innych stanow: to sa szkoly przeznaczone dla rezydentow danych okolic, wszyscy inni musza placic znacznie wiecej.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...