pinang Posted January 2, 2009 Report Posted January 2, 2009 W bazie opini gdzies wyczytalem taki problem, że ktoś musiał wyrabiac nowy paszport bo zdjęcie bylo nieaktualne. Czy to mozliwe? Ja mam ważny do 2010 a wyrobiony w 2000. Wtedy mialem 10 lat a wtedy 20. Niby powinien byc wazny ale teraz juz nie wiem?
sly6 Posted January 2, 2009 Report Posted January 2, 2009 Jest mozliwe i na Twoim miejscu wyrobilbym sobie nowy ..
Adamos Posted January 3, 2009 Report Posted January 3, 2009 Jest mozliwe i na Twoim miejscu wyrobilbym sobie nowy .. hehe ja tak mialem w tym roku na wacie - paszport wyrobiony w 99 roku no a co za tym idzie i zdjecie raczej malo aktualne. Ludzie sie bardziej z tego ( a wlasciwie ze mnie) smiali niz robili jakies problemy. No ale moze mialem fuksa
pinang Posted January 3, 2009 Author Report Posted January 3, 2009 No ja lepiej nie będę ryzykowal. Zapłace te 70 złotych. Tylko zastanawiam się czy w urzędzie mogą powiedziec, że nic sie nie zmieniłem i nie będą mi chcieli wymienic.
adam2008 Posted January 4, 2009 Report Posted January 4, 2009 czy mozna wyrobic nowy paszport na rok przed data waznosci to wazne
pinang Posted January 4, 2009 Author Report Posted January 4, 2009 Można, jeśli się go utraciło lub zmieniły się Twoje dane lub zaszły znaczące zmiany w wyglądzie. Lub nie ma miejsca na stempelki lub jest uszkodzony Wtedy można wyrobic wczesniej
ju_ulka Posted January 4, 2009 Report Posted January 4, 2009 ja radze wymienic, do mojego paszportu przyczepili sie przy odprawie jeszcze w warszawie i kazali przed kolejnym wyjazdem do Stanow wymienic, raz ze zdjecie malo aktualne a dwa dlatego ze DS-a ambasada bezposrednio wpiela do paszportu i byly kartki podziurawione od zszywacza... wiec dla swietego spokoju wymienilam zeby nie bylo wiecej niespodzianek i tlumaczen a wiadomo do wszystkiego przyczepic sie moga. 2006, 2007 -> w&t California 2008 -> Illinois 2009 ->wciaz Illinois
Rademedes Posted January 4, 2009 Report Posted January 4, 2009 a tak zapytam w temacie dziurkowania (pytanie zwlaszcza do wat'owcow) nie denerwuje Was fakt ze jak przypinaja DS'a to czesto dziurawia orzelka na okladce ? ;-) (taki wewnetrzny patriotyzm sie we mnie odezwal)
sly6 Posted January 4, 2009 Report Posted January 4, 2009 ja tak mialem ze 1 rok mialem do konca waznosci paszportu i mi wymienili bez zadnych dodatkowych oplat wrazie czego mozna powiedziec ze chce sie leciec do Kanady a tam teraz bez paszportu biometrycznego nie da rady wjechac no chyba ze ktos ma wazna promese wizowa w paszporcie bez cech biometrycznych .
pawel1 Posted January 4, 2009 Report Posted January 4, 2009 wrazie czego mozna powiedziec ze chce sie leciec do Kanady ale po co kombinowac? wymieniaja bez problemu, gdy mnie zapytali dlaczego wymieniam powiedzialem, ze w biurze powiedzieli mi, ze na lotnisku moga sie przyczepic; kobiety sie zdziwily ale wymienily i jeszcze daly mi jakas znizke
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.