Skocz do zawartości

Z Wizy Studenckiej Na Gc. Da Sie?

jarecki_s

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
4 lata nie musisz w szkole siedziec. dopuki nie dostaniesz statusy residenta. jakies 2,5 roku a sponsor potrzebny przez jakies 2 lata

Sponsor potrzebny przez caly czas, tyle ze po pewnym czasie sponsora mozna zmienic, ale nie usunac calkowicie...

I nie ma tu "jakies 2,5 roku", bo mozna byc na statusie studenta, pracownika itd do momentu otrzymania green card (bo nigdy nie ma gwarancji, ze sie te green card dostanie), i tak wiele osob jest np. na H1B do momentu dostania green card.

• Odpowiedzi 25
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Dziękuje Pani Karino za wyczerpujące wypowedzi. Wiec widze ze bede potrzebował dobrego prawnika. Mieszkam w NY i chcialbym sie z Pania skontaktować w niedalekiej przyszłośći, moze byłaby taka możliwość żeby Pani poprowadziła moją sprawe, wysyłałem juz PW ale chyba nie dochodzi.

Napisano

Mam jeszcze takie pytanie. W jaki sposob mam szukać sponsora-pracodawce? Czy sponsorem moze byc kazdy, kto ma wlasna firme? Czy lepiej szukac jakiegos zawodu zgodnie z moim wykształceniem czy tez niekoniecznie?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...