Kocurek Napisano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Napisano 21 Grudnia 2009 miedzy bajki takie opowiesci mozesz wlozyc Mowie co on mi powiedzial, wiem, ze dostal sie do Kanady wtaki sposob; Wiem, ze go deportowali... Po tej osobie moge sie wszystkiego spodziewac i jestem pewien, ze tak bylo... Niektorzy maja legalny pobyt w USA ale 2 lewe rece do wszystkiego i szukaja przyslowiowego miodu w d... P.S. Jak chcesz to moge ci podac do niego tel... opowie ci ze szczegolami co i jak...
Rademedes Napisano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2010 tej zimy w Toronto jest wybitnie cieplo, a sniegu jak na lekarstwo ;-) moze pogada sie wreszcie zmieni na lepsze ;-)
neltilia Napisano 15 Lipca 2010 Zgłoś Napisano 15 Lipca 2010 Witajcie, przesledzilam ten temat i podobne, ale nie znalazlam odpowiedzi na pytanie, a wlasciwie sytuacji podobnej do swojej.. Jestem obecnie w stanach na wizie J1, ktorej termin uplywa w pazdzierniku. Koncem sierpnia chcialam wybrac sie na kilka dni do Canady, ale z racji tego ze mam stary paszport (wciaz wazny, ale nie jest to paszport biometryczny, stad mowie 'stary'), okazuje sie, ze chcac wjechac do Canady musze starac sie o wize i tu moje pytanie - czy ktos sie orientuje (moze ktos byl w podobnej sytuacji?) gdzie moge sie o taka wize udac i czy mozliwe jest to przez wyslanie odpowiednich dokumentow zamiast stawiac sie w danym konsulacie/ambasadzie osobiscie? i ile to mniej wiecej trwa? Mieszkam w Californii, San Francisco. Wdzieczna bede za odpowiedz;) Pozdrawiam,
sly6 Napisano 15 Lipca 2010 Zgłoś Napisano 15 Lipca 2010 Canady?a moze Kanady a teraz nablizszy konsulat masz w Los Angeles i tutaj masz linka do niego: http://www.canadainternational.gc.ca/los_a...=321&menu=L http://www.canadainternational.gc.ca/los_a...p.aspx?lang=eng ps taka wize otrzymasz jak dorze pujdzie w 1 dzien
neltilia Napisano 16 Lipca 2010 Zgłoś Napisano 16 Lipca 2010 ok, dziekuje za informacje, w miedzy czasie doszukalam sie tych linkow w necie.. Probowalam sie tam dodzwonic i zapytac dokladnie, ale 'maszyna' odsyla do strony internetowej, wiec trzeba sie zaglebic w lekture i poczytac to wszystko.. Myslalam, ze byl ktos w podobnej sytuacji wiec zapytalam Was tu na forum. Canady?a moze Kanady ok, wyczuwam zlosliwosc.. mowimy Kanady, ale pisze sie Canady, podobnie jak San FrancisKo/San Francisco czy Los AnDZeles/Los Angeles.. Dajmy sobie spokoj z takimi drobnostkami literowymi.. ps taka wize otrzymasz jak dorze pujdzie w 1 dzien co masz na mysli konkretnie? i wciaz nie wiem czy mam udac sie tam osobiscie czy moge wyslac niezbedne dokumenty poczta/kurierem? Pozdrawiam
sly6 Napisano 17 Lipca 2010 Zgłoś Napisano 17 Lipca 2010 Mozesz napisac do nich i Ci powinni odpowiedziec .. co mam na mysli ?a zebys pojechala osoboscie tam i zlozyla papiery i jak dobrze pujdzie to dostaniesz wize w 1 dzien ,nawet po paru godzinach oczekiwania If you are from a country whose citizens require Temporary Resident Visas to enter Canada, you must apply for the TEMPORARY RESIDENT VISA before you appear at the Port of Entry to Canada. Persons lawfully admitted to the United States or Canada may submit TEMPORARY RESIDENT VISA applications, either in person or by mail, at any of the six Canadian Visa Offices in the USA. http://www.canadainternational.gc.ca/los_a...?lang=eng#WHERE
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.