aga1410 Napisano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2009 Czy będąc na wizie B2 można zmienić status na H1B jeśli sie znajdzie pracodawce? Ewentualnie na H2b?
sly6 Napisano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2009 Mozna,nalezy pamietac o tym aby to zrobic majac legalny pobyt.
why Napisano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2009 a czy jest to realna mozliwość? Nie chodzi mi tu o ustalenie procentowych szans, tylko, czy jest to faktycznie praktykowane przez forumowiczów? Sama mam podobny problem;) pozdrawiam
Yuuhi Napisano 3 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 3 Lutego 2009 o ile znajdziesz odpowiedniego sponsora....i raczej bez prawnika sie nie obejdzie
karina Napisano 15 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2009 a czy jest to realna mozliwość? Nie chodzi mi tu o ustalenie procentowych szans, tylko, czy jest to faktycznie praktykowane przez forumowiczów? Sama mam podobny problem;)pozdrawiam to, ze ktos ma pracodawce to jeszcze nic. Trzeba miec zatwierdzona petycje (ktora sklada sie 1 kwietnia) i trzeba, nawet jesli petycja bedzie zatwierdzona, utrzymywac legalny status do min. 1 pazdziernika 2009 (jesli taka data jest podana w dokumentach). Nie mozesz zaczac pracy wczesniej, bo wizy H1B sa przyznawan na rok fiskalny a ten zaczyna sie 1 padziernika. Znam wiele osob, ktore zmienily status w USA, ale kazda z tych osob utrzymywala legalny status az do pazdziernika. W tym roku bedzie bardzo ciezko z wizami H1B.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.