Skocz do zawartości

Pytanie Dotyczace Waiver

jurek45

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Moje pyt. o WAIVER ,

- w jakich przypadkach korzystamy z dokumentu i gdzie ma zastosowanie?

-jaki jest charakter prawny dokumentu

-gdzie wysylamy dokument

Za wszystkie informacje z gory dziekuje, linki do innych pozytecznych stron mile widziane

• 2 lata później...
Napisano

Witam

Mam pytanie do Pani Kariny, patrząc na jej posty widze że jest niezwykle dobrze zorientowana w prawie imigracyjnym

-Pani Karino, byłem w usa nielegalnie, wjechałem na j1, następnie zamieniłem ją na b2 (turyst), potem wróciłem do kraju gdzie mieszkam już około 5 lat.

-Wziąłem udział w losowaniu green card w dv2013, czy z chwilą kiedy bym wylosował GC, musiał bym się starać o Waiver?, czy są jakieś realne szanse na to żeby otrzymać GC, tzn ja i moja dziewczyna (podobna sytuacja)

dziekuje i cierpliwie czekam na odpowiedz

Napisano

mowisz ze Karina sie zna,,zna sie bo jest prawnikiem chociaz nie kazdy kto jest prawnikiem zna sie dobrze na prawie i to musisz wiedziec jak chcesz kogos znalesc na waiver

pytasz sie o koszt a wiec teraz to wynosi .

585 dol usd masz za rozpatrzenie waiver i nie jest to pewne ze takie cos dostaniesz..To samo Twoja dziewczyna..Ta cena nie obejmuje pomocy prawnika .

sa przypadki ze meza-zona stara sie o waiver ale do malzonka obywatela i wtedy mozna wykazac rozlake pomiedzy tymi 2 osobami ale i wtedy nalezy pokazac ze taki malzonek nie moze do Polski przyjechac..

Jesli bys zostal poproszony na rozmowe w sprawie loterii i wyszlo by ze masz zakaz wtedy Ci Konsul mowi ze masz zakaz i dopuki nie dostaniesz waiver to nie dostaniesz wizy na pobyt staly -to samo Twoja dziewczyna i teraz przy wizach dla malzonkow obywateli-laczenie rodziny taka wiza czeka na takie osoby,,,przy loterii wizowej jestes odstawiony na bok i bierze sie kolejne osoby na rozmowy i moze tak sie zdarzyc ze jak dostaniesz waiver to moze nie byc juz wiz dostepnych..

to masz napisane w instrukcji ze mozna dostac waiver ale jak bedzie z dostepnoscia wtedy wiz to nie wiadomo..

I teraz jesli juz masz sie pytac to czy masz wogole w tej sytacji szanse na waiver ,jesli nie lecisz do zony obywatelki-dziecka ...

ps mozesz pisac na pw wiadomosc do Kariny w tej sprawie .

Napisano

witam,

Mam pare pytan odnosnie waiver,

W 2007 przekroczylam "zielona garnice" , zlapano mnie tuz po przekroczeniu . W papierach wpisano sekcja (a)(9) czyli brak wjazdu do USA przez 5 lat. w 2012 w sierpniu skoncze 5 lat. Wzielam udzila w losowaniu gc, pyt.

-czy mam szanse po ewentualnym wylosowaniu gc otrzymac ja ? ( gdyz rozmowy z konsulem zaczynaja sie od wrzesnia a mi mija 5 lat juz w sierpniu ) i czy moj zakaz wjazdu sam zniknie ? czy powinnam to jakos sprawdzic?

Z gory dziekuje za odpowiedz.

Napisano

witam,

Mam pare pytan odnosnie waiver,

W 2007 przekroczylam "zielona garnice" , zlapano mnie tuz po przekroczeniu .

dziekuj opatrznosci za to, ze nie zadusilas sie w jakiejs hermetycznie zamknietej ladowni statku razem w tlumem chinczykow i wietnamczykow

Napisano

hahaha a cos bardziej konkretnego? a slowo "chinita" to z hiszpanskiego - kedzior ....

a slowo "cachucha" z (kolokwialnego) hiszpanskiego ? ;)

p.s. o tych azjatach napisalem nie z powodu jakiegos meksykanskiego kedziora

tylko taki film ostatnio ogladalem...smutny troche i to nie o chinczykach uciekajacych do ameryki ale do

europy, a konkretnie do sweatshopow w barcelonie...

Napisano

miala byc problem z wiza turystyczna-studencka ale nie za masz zakaz wjazdu ale ze cos nie tak zrobisz

wizy na pobyt staly jak i loteryjne to inna sprawa i tutaj nalezy wykazac sie ze nie ma sie zakazu wjazdu..

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...