jurek45 Napisano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2009 Moje pyt. o WAIVER , - w jakich przypadkach korzystamy z dokumentu i gdzie ma zastosowanie? -jaki jest charakter prawny dokumentu -gdzie wysylamy dokument Za wszystkie informacje z gory dziekuje, linki do innych pozytecznych stron mile widziane
sly6 Napisano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2009 Tutaj masz watek o kims kto byl nielegalnie,wrocil do Polski i chce teraz wrocic na wizie imigracyjnej: http://www.usa.info.pl/board/Moja-Milosna-...ady-t12216.html sekcja 212 (e): http://www.prawoimigracyjneusa.com/artykuly_13.htm http://travel.state.gov/visa/temp/info/info_1296.html
Lazarus Napisano 6 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 6 Listopada 2011 Witam Mam pytanie do Pani Kariny, patrząc na jej posty widze że jest niezwykle dobrze zorientowana w prawie imigracyjnym -Pani Karino, byłem w usa nielegalnie, wjechałem na j1, następnie zamieniłem ją na b2 (turyst), potem wróciłem do kraju gdzie mieszkam już około 5 lat. -Wziąłem udział w losowaniu green card w dv2013, czy z chwilą kiedy bym wylosował GC, musiał bym się starać o Waiver?, czy są jakieś realne szanse na to żeby otrzymać GC, tzn ja i moja dziewczyna (podobna sytuacja) dziekuje i cierpliwie czekam na odpowiedz
sly6 Napisano 6 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 6 Listopada 2011 mowisz ze Karina sie zna,,zna sie bo jest prawnikiem chociaz nie kazdy kto jest prawnikiem zna sie dobrze na prawie i to musisz wiedziec jak chcesz kogos znalesc na waiver pytasz sie o koszt a wiec teraz to wynosi . 585 dol usd masz za rozpatrzenie waiver i nie jest to pewne ze takie cos dostaniesz..To samo Twoja dziewczyna..Ta cena nie obejmuje pomocy prawnika . sa przypadki ze meza-zona stara sie o waiver ale do malzonka obywatela i wtedy mozna wykazac rozlake pomiedzy tymi 2 osobami ale i wtedy nalezy pokazac ze taki malzonek nie moze do Polski przyjechac.. Jesli bys zostal poproszony na rozmowe w sprawie loterii i wyszlo by ze masz zakaz wtedy Ci Konsul mowi ze masz zakaz i dopuki nie dostaniesz waiver to nie dostaniesz wizy na pobyt staly -to samo Twoja dziewczyna i teraz przy wizach dla malzonkow obywateli-laczenie rodziny taka wiza czeka na takie osoby,,,przy loterii wizowej jestes odstawiony na bok i bierze sie kolejne osoby na rozmowy i moze tak sie zdarzyc ze jak dostaniesz waiver to moze nie byc juz wiz dostepnych.. to masz napisane w instrukcji ze mozna dostac waiver ale jak bedzie z dostepnoscia wtedy wiz to nie wiadomo.. I teraz jesli juz masz sie pytac to czy masz wogole w tej sytacji szanse na waiver ,jesli nie lecisz do zony obywatelki-dziecka ... ps mozesz pisac na pw wiadomosc do Kariny w tej sprawie .
sly6 Napisano 9 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 9 Listopada 2011 artykul o waiver http://www.dziennik.com/publicystyka/artykul/waiver-czyli-darowanie-nielegalnego-pobytu-i-nie-tylko
chinita Napisano 14 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2011 witam, Mam pare pytan odnosnie waiver, W 2007 przekroczylam "zielona garnice" , zlapano mnie tuz po przekroczeniu . W papierach wpisano sekcja (a)(9) czyli brak wjazdu do USA przez 5 lat. w 2012 w sierpniu skoncze 5 lat. Wzielam udzila w losowaniu gc, pyt. -czy mam szanse po ewentualnym wylosowaniu gc otrzymac ja ? ( gdyz rozmowy z konsulem zaczynaja sie od wrzesnia a mi mija 5 lat juz w sierpniu ) i czy moj zakaz wjazdu sam zniknie ? czy powinnam to jakos sprawdzic? Z gory dziekuje za odpowiedz.
makdonald Napisano 14 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2011 witam, Mam pare pytan odnosnie waiver, W 2007 przekroczylam "zielona garnice" , zlapano mnie tuz po przekroczeniu . dziekuj opatrznosci za to, ze nie zadusilas sie w jakiejs hermetycznie zamknietej ladowni statku razem w tlumem chinczykow i wietnamczykow
chinita Napisano 14 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2011 hahaha a cos bardziej konkretnego? a slowo "chinita" to z hiszpanskiego - kedzior ....
makdonald Napisano 14 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2011 hahaha a cos bardziej konkretnego? a slowo "chinita" to z hiszpanskiego - kedzior .... a slowo "cachucha" z (kolokwialnego) hiszpanskiego ? p.s. o tych azjatach napisalem nie z powodu jakiegos meksykanskiego kedziora tylko taki film ostatnio ogladalem...smutny troche i to nie o chinczykach uciekajacych do ameryki ale do europy, a konkretnie do sweatshopow w barcelonie...
sly6 Napisano 14 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2011 miala byc problem z wiza turystyczna-studencka ale nie za masz zakaz wjazdu ale ze cos nie tak zrobisz wizy na pobyt staly jak i loteryjne to inna sprawa i tutaj nalezy wykazac sie ze nie ma sie zakazu wjazdu..
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.