yes.we.can Posted January 19, 2009 Report Share Posted January 19, 2009 Witam, mam takie pytanie: czy wykluczone z loterii wizowej sa owszem te osoby, ktore tylko urodzily sie w Polsce, ale prawie cale zycie (przedszkole, szkola i studia) spedzily w obcym kraju (Niemcy) i juz od wielu, wielu lat wogole nie posiadaja Polskiego paszportu? Czy istneja jakies specjalne reguly dla takich osob? Wiadomo juz, czy w loterii DV-2011/2012 Polacy znowu zostana wykluczeni? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jim Beam Posted January 20, 2009 Report Share Posted January 20, 2009 mam takie pytanie: czy wykluczone z loterii wizowej sa owszem te osoby, ktore tylko urodzily sie w Polsce, ale prawie cale zycie (przedszkole, szkola i studia) spedzily w obcym kraju (Niemcy) i juz od wielu, wielu lat wogole nie posiadaja Polskiego paszportu? W Polsce zyja miliony ludzi, ktorzy nie posiadaja polskiego paszportu. Pobyt w niemieckim kindergarten nie daje zadnych praw, w loterii jasno okreslono, kto sie kwalifikuje i dlaczego. http://www.travel.state.gov/pdf/T1026V-DV-...bulletin(3).pdf Czy istneja jakies specjalne reguly dla takich osob? Nie. Wiadomo juz, czy w loterii DV-2011/2012 Polacy znowu zostana wykluczeni? Nie Link to comment Share on other sites More sharing options...
KW Posted January 20, 2009 Report Share Posted January 20, 2009 yes.we.can czy ty masz podwojne obywatelstwo? K Link to comment Share on other sites More sharing options...
lorden Posted March 3, 2009 Report Share Posted March 3, 2009 Witam was a kiedy będzie już wiadomo czy urodzeni w Polandzie gów... bedą mogli brac udział w loteri 2011? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted March 3, 2009 Report Share Posted March 3, 2009 cos na jesieni bedzie wiadomo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubons34 Posted March 4, 2009 Report Share Posted March 4, 2009 a czy ja moge sie w tym momencie starac o gc czy dopiero wtedy gdy Polska bedzie dopuszczona? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rademedes Posted March 4, 2009 Report Share Posted March 4, 2009 a czy ja moge sie w tym momencie starac o gc czy dopiero wtedy gdy Polska bedzie dopuszczona? a na jakiej podstawie chcesz sie starac o GC? bo jesli z jakis powodow masz podstawy zeby sie o GC starac to loteria nie ma tutaj nic do rzeczy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.