wiola Napisano 16 Marca 2005 Zgłoś Napisano 16 Marca 2005 Witam Godzinke temu wrocilam z Warszawy i teraz przez 7 dni czekam na przesylke z paszportem i wiza. Dziekuje WAM za pomoc i wszystkie odpowiedzi. Dzieki temu moja wizyta w konsulacie przebiegala spokojnie i bezstresowo. Udalo sie dzieki Wam i zdobytym tu informacjom Dziekuje :bukiet: i pozdrawiam serdecznie Powodzenia tym, ktorzy sa w trakcie staran. Jest OK Pa
Chomik Napisano 16 Marca 2005 Zgłoś Napisano 16 Marca 2005 Gratulacje dla "maskotki" naszego Forum :smt026 P.S. Moze napiszesz cos wiecej dla potomnych? Jak bylo? Jakie wrazenia?
sly6 Napisano 16 Marca 2005 Zgłoś Napisano 16 Marca 2005 gratuluje i tez poczytam co bylo w Ambasadzie 8) a i czy udalo Ci sie trafic szybko do Ambasady
wiola Napisano 16 Marca 2005 Autor Zgłoś Napisano 16 Marca 2005 Chomiczku mowisz - masz -najbardziej byla uciazliwa podroz- 11 godzin :whoeva: -dojazd na Piekna dosc prosto -godz. 8.55- wyznaczone spotknie mialam miedzy 10-11.30 -pod konsulatem 2 kolejki -w jednej ludzie na 8.30 -w drugiej-10.00 -godz.9.20 zaczeli wpuszczac po kilka osob, bylam w drugiej czworce, a kolejka coraz dluzsza -oddanie telefonu w depozyt -usmiechnieta oddaje plaszcz i torbe do przeswietlenia -rozbawilo mnie polecenie podwiniecia nogawek od spodni do wysokosci kozakow- spytalam czy mam zatanczyc :tancze: atmosfera wesola -najgorsza czesc- stanie prawie godzine w przejciu miedzy budynkami, zimno brrrrr, chodzi jakis chlopaczek , sprawdza wnioski i wielu odsyla do kafejki ( po drugiej stronie wypisuja za 30 zl !!)- tych z napisanymi odrecznie lub na drukarce atramentowej - TEZ TAKI MAM, ALE SIE NIE ODZYWAM :wink: -formularz mam dobrze wypelniony i na trzech osobnych kartkach -przez megafon tajemniczy glos wzywa kolejne trzy osoby- mnie tez -podchodze do stanowiska, mily pan, sprawdza- kod DZIALA !!, mowie ze zimno, i gdyby oni podrozowali od 20 poprzedniego dnia i teraz stali godzine na deszczu- tez by zmarzli -pani obok zapytala skad jestem-odp LEBA - LEBORK ----ooooo a czym pani jechala ..itd, na to "moj pan" ze trzeba samochodem a ja na to- ze jeszcze nie mam :wink: -mila atmosfera i po sprawdzeniu druku i wypelnieniu kartki- OD RAZU- dla DHL, zostalam skierowana na dol -otrzymalam nr A 161 -godzina 10.15 i obsugiwany byl dopiero 106 no to posiedze -ALE godz 10.35 i moj nr pojawil sie w okienku 3 -ide -w reku formularz i paszport -usmiech i brak stresu zupelny- DZIEKI WASZYM INFORMACJOM -konsul malo sympatyczny -prosi o dokumenty -odciski palcow wskazujacych -i pyta: -do kogo? -ile sie znamy? -jak dlugo pracuje na tym stanowisku? -czy mam dzieci? -czy gdzies wyjezdzalam? -TAK DO NRD- ale mial mine -dziekuje, prosze ma gore do stanowiska DHL -pani za mna pyta czy potrzebne zaproszenie i inne dokumenty-odp, ze moje sa nadal w torebce, bo nikt ich nie chcial, a ja sama nic nie pokazywalam -nazwano mnie szczesciara -ide na gore i "mojego pana" pytam, co z ta karteczka -skierowal mnie do stanowiska DHL -I KONIEC -godz.10.50 jestem juz na ulicy i dzwonie do mamy -i znowu koszmarny dworzec i dlugi powrot do domu, tym razem PKP TO WSZYSTKO BYLO MILO I PRZYJEMNIE NIE MOZNA SIE BAC I KONIECZNIE TRZEBA CZYTAC INFO NA FORUM LEPIEJ WIECEJ NIZ ZA MALO :oops: Pozdrawiam
Marta Napisano 17 Marca 2005 Zgłoś Napisano 17 Marca 2005 a jak to jest?to trzeba p3acia ?e by ci wize przys3ali do domu w paszporcie?czy nie mo?na tego od razu dostaa? ile to kosztuje?
wiola Napisano 17 Marca 2005 Autor Zgłoś Napisano 17 Marca 2005 Hej Tak, placi sie przy odbiorze. W konsulacie wypelniasz druk dla firmy kurierskiej i zobowiazujesz sie zaplacic przy otrzymaniu przesylki 29,33zl. Przesylke powinno sie otrzymac w ciagu 7 dni. Napisze, gdy odzyskam paszport z wiza Pozdrawiam
wiola Napisano 17 Marca 2005 Autor Zgłoś Napisano 17 Marca 2005 Ach i mozna odebrac!! Osobiscie w okienku konsulatu o godzinie 16 nastepnego dnia. Pa pa :papa:
koowal1981 Napisano 17 Marca 2005 Zgłoś Napisano 17 Marca 2005 Hm... A je?eli mo?naby wiedziea bo widze jesteś "świe?o" zorientowana to w jakim jezyku odby3a sie twoja rozmowa z konsulem? I na ile lat dosta3aś? A tak swoją drogą to GRATULACJE!!
wiola Napisano 18 Marca 2005 Autor Zgłoś Napisano 18 Marca 2005 Dzieki Rozmowa w jezyku polskim ( konsul mowil bardzo niewyraznie :? przynajmniej ten "moj"- okienko nr 3 ) Na jak dlugo? Nie wiem, czekam na paszport i wtedy szybko Ci napisze :wink: Pozdrawiam
wiola Napisano 7 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2005 Ech Ci hakerzy!!! nie maja nic innego do zrobienia. Miejmy nadzieje, ze sie wiecej nie wlamia. To jak, cofniecie sie w czasie do 21 marca, ostatnie posty sa wlasnie z ta data. Pozdrawiam zasmuconych forumowiczow Wiola
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.