wiola Posted March 16, 2005 Report Posted March 16, 2005 Witam Godzinke temu wrocilam z Warszawy i teraz przez 7 dni czekam na przesylke z paszportem i wiza. Dziekuje WAM za pomoc i wszystkie odpowiedzi. Dzieki temu moja wizyta w konsulacie przebiegala spokojnie i bezstresowo. Udalo sie dzieki Wam i zdobytym tu informacjom Dziekuje :bukiet: i pozdrawiam serdecznie Powodzenia tym, ktorzy sa w trakcie staran. Jest OK Pa
Chomik Posted March 16, 2005 Report Posted March 16, 2005 Gratulacje dla "maskotki" naszego Forum :smt026 P.S. Moze napiszesz cos wiecej dla potomnych? Jak bylo? Jakie wrazenia?
sly6 Posted March 16, 2005 Report Posted March 16, 2005 gratuluje i tez poczytam co bylo w Ambasadzie 8) a i czy udalo Ci sie trafic szybko do Ambasady
wiola Posted March 16, 2005 Author Report Posted March 16, 2005 Chomiczku mowisz - masz -najbardziej byla uciazliwa podroz- 11 godzin :whoeva: -dojazd na Piekna dosc prosto -godz. 8.55- wyznaczone spotknie mialam miedzy 10-11.30 -pod konsulatem 2 kolejki -w jednej ludzie na 8.30 -w drugiej-10.00 -godz.9.20 zaczeli wpuszczac po kilka osob, bylam w drugiej czworce, a kolejka coraz dluzsza -oddanie telefonu w depozyt -usmiechnieta oddaje plaszcz i torbe do przeswietlenia -rozbawilo mnie polecenie podwiniecia nogawek od spodni do wysokosci kozakow- spytalam czy mam zatanczyc :tancze: atmosfera wesola -najgorsza czesc- stanie prawie godzine w przejciu miedzy budynkami, zimno brrrrr, chodzi jakis chlopaczek , sprawdza wnioski i wielu odsyla do kafejki ( po drugiej stronie wypisuja za 30 zl !!)- tych z napisanymi odrecznie lub na drukarce atramentowej - TEZ TAKI MAM, ALE SIE NIE ODZYWAM :wink: -formularz mam dobrze wypelniony i na trzech osobnych kartkach -przez megafon tajemniczy glos wzywa kolejne trzy osoby- mnie tez -podchodze do stanowiska, mily pan, sprawdza- kod DZIALA !!, mowie ze zimno, i gdyby oni podrozowali od 20 poprzedniego dnia i teraz stali godzine na deszczu- tez by zmarzli -pani obok zapytala skad jestem-odp LEBA - LEBORK ----ooooo a czym pani jechala ..itd, na to "moj pan" ze trzeba samochodem a ja na to- ze jeszcze nie mam :wink: -mila atmosfera i po sprawdzeniu druku i wypelnieniu kartki- OD RAZU- dla DHL, zostalam skierowana na dol -otrzymalam nr A 161 -godzina 10.15 i obsugiwany byl dopiero 106 no to posiedze -ALE godz 10.35 i moj nr pojawil sie w okienku 3 -ide -w reku formularz i paszport -usmiech i brak stresu zupelny- DZIEKI WASZYM INFORMACJOM -konsul malo sympatyczny -prosi o dokumenty -odciski palcow wskazujacych -i pyta: -do kogo? -ile sie znamy? -jak dlugo pracuje na tym stanowisku? -czy mam dzieci? -czy gdzies wyjezdzalam? -TAK DO NRD- ale mial mine -dziekuje, prosze ma gore do stanowiska DHL -pani za mna pyta czy potrzebne zaproszenie i inne dokumenty-odp, ze moje sa nadal w torebce, bo nikt ich nie chcial, a ja sama nic nie pokazywalam -nazwano mnie szczesciara -ide na gore i "mojego pana" pytam, co z ta karteczka -skierowal mnie do stanowiska DHL -I KONIEC -godz.10.50 jestem juz na ulicy i dzwonie do mamy -i znowu koszmarny dworzec i dlugi powrot do domu, tym razem PKP TO WSZYSTKO BYLO MILO I PRZYJEMNIE NIE MOZNA SIE BAC I KONIECZNIE TRZEBA CZYTAC INFO NA FORUM LEPIEJ WIECEJ NIZ ZA MALO :oops: Pozdrawiam
Marta Posted March 17, 2005 Report Posted March 17, 2005 a jak to jest?to trzeba p3acia ?e by ci wize przys3ali do domu w paszporcie?czy nie mo?na tego od razu dostaa? ile to kosztuje?
wiola Posted March 17, 2005 Author Report Posted March 17, 2005 Hej Tak, placi sie przy odbiorze. W konsulacie wypelniasz druk dla firmy kurierskiej i zobowiazujesz sie zaplacic przy otrzymaniu przesylki 29,33zl. Przesylke powinno sie otrzymac w ciagu 7 dni. Napisze, gdy odzyskam paszport z wiza Pozdrawiam
wiola Posted March 17, 2005 Author Report Posted March 17, 2005 Ach i mozna odebrac!! Osobiscie w okienku konsulatu o godzinie 16 nastepnego dnia. Pa pa :papa:
koowal1981 Posted March 17, 2005 Report Posted March 17, 2005 Hm... A je?eli mo?naby wiedziea bo widze jesteś "świe?o" zorientowana to w jakim jezyku odby3a sie twoja rozmowa z konsulem? I na ile lat dosta3aś? A tak swoją drogą to GRATULACJE!!
wiola Posted March 18, 2005 Author Report Posted March 18, 2005 Dzieki Rozmowa w jezyku polskim ( konsul mowil bardzo niewyraznie :? przynajmniej ten "moj"- okienko nr 3 ) Na jak dlugo? Nie wiem, czekam na paszport i wtedy szybko Ci napisze :wink: Pozdrawiam
wiola Posted April 7, 2005 Author Report Posted April 7, 2005 Ech Ci hakerzy!!! nie maja nic innego do zrobienia. Miejmy nadzieje, ze sie wiecej nie wlamia. To jak, cofniecie sie w czasie do 21 marca, ostatnie posty sa wlasnie z ta data. Pozdrawiam zasmuconych forumowiczow Wiola
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.