katik12 Napisano 11 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 11 Lutego 2009 mam pytanie- od prawie 5 lat mam GC i mieszkam w USA, niedlugo bede staral sie o obywatelstwo, moja narzeczona ma wize H1B - czy mozemy sie pobrac zanim dostane obywatelstwo czy lepiej poczekac? chodzi mi o to czy to ze wpisze w rubryce stan cywilny: zonaty moze jakos wplynac na przyznanie mi obywatelstwa? dziekuje za pomoc.
happy2504 Napisano 11 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 11 Lutego 2009 Nie ma wplywu.. Ale lepiej poczekac.. inna procedura zalatwiania dokumentow dla zony.. Kiedy bedziesz sie starac, czy juz zlozyles?
katik12 Napisano 11 Lutego 2009 Autor Zgłoś Napisano 11 Lutego 2009 Dzieki za odpowiedz. Bede skladac w czerwcu. Pozdrawiam.
Szeli Napisano 11 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 11 Lutego 2009 Poczekaj az uzyskasz obywatelstwo - wtedy twoja zona otrzyma GC średnio w ciągu 6-8 miesięcy; W przypadku ślubu z Rezydentem będzie czekała kilka ładnych lat...
karina Napisano 14 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 14 Lutego 2009 mam pytanie- od prawie 5 lat mam GC i mieszkam w USA, niedlugo bede staral sie o obywatelstwo, moja narzeczona ma wize H1B - czy mozemy sie pobrac zanim dostane obywatelstwo czy lepiej poczekac? chodzi mi o to czy to ze wpisze w rubryce stan cywilny: zonaty moze jakos wplynac na przyznanie mi obywatelstwa? dziekuje za pomoc. lepiej sie pobrac przed zlozeniem aplikacji na obywatelstwo, a zlozyc dokumenty o sponsorowanie zony po uzyskaniu obywatelstwa. Poczekaj az uzyskasz obywatelstwo - wtedy twoja zona otrzyma GC średnio w ciągu 6-8 miesięcy; W przypadku ślubu z Rezydentem będzie czekała kilka ładnych lat... lepiej jesli sie pobiora kiedy on jest jeszcze rezydentem, wtedy nie ma podejrzen, ze zaraz po obywatelstwie biora slub i od razu on zaczyna sponsorowac zone.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.