Skocz do zawartości

Social Security Number

asol86

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nikt nie mówi o kombinowaniu, to taki polski NIP który sam z siebie nie upoważnia do pracy, a służy do rozliczeń podatkowych (a także innych rozliczeń, identyfikacji...).

Napisano
Moja dzięwczyna nie mieszka narazie w USA, ona studiuje w Polsce, i jezdzi do USA co pół roku, ona oczywiście mi wszystko powiedziała o SSN, ale problem jest w tym, ze nie wiemy w jaki sposób ja mogę dostać SSN, jak skombinować, żeby załatwić ten numer. A później dam sobie radę.

moja odpowiedz odnosila sie do tego postu, ktory nie zacytowal sie razem z poprzedniego postu

czyli dotyczyl poprzednika

asol86

Napisano

asol86 przez takie kombinowanie z numerem mozesz dostac sie do wiezienia a potem na zawsze opuscic USA bez prawa powrotu,teraz czy warto takie cos robic?

Napisano

Na formie o ss number jest caly punkt w ktorym musisz sie zaliczyc do jakiejs grupy

*U.S. Citizen

*Legal Alien Allowed To Work

*Legal Alien NOT Allowed To Work

*Other

Jak widzisz ,nie zaliczasz sie na dzien dzisiejszy do zadnej z tych grup , do "other" tez nie bo masz wize turystyczna. Na tej wizie to mozesz przyjechac pozwiedzac i wracac do domu.

Mozesz zlozyc aplikacje o TIN number -----> A Taxpayer Identification Number (TIN) is an identification number used by the Internal Revenue Service (IRS) in the administration of tax laws.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...