witek7654 Napisano 24 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 24 Lutego 2009 Witam! W Wakacje planuje podróż turystyczną do USA ze znajomymi, bardzo chcielibyśmy zrobić sobie wycieczke objazdową najlepiej samochodem, i tu pojawia sie moje pytanie: czy jest w Chigago jakaś wypożyczalnia samochodów która wynajmie mi auto (mój wiek w momencie przyjazdu do USA:ukończone 20, prawo jazdy od kwietnia 2008), oraz jaki ewentualnie byłby tego koszt licząc wynajęcie autka na jakieś 4-5 dni licze na jakaś pomoc bo szukałem juz w róznych miejscach ale nikt mi nie udzielił fachowych informacji
FUGAZI Napisano 25 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 25 Lutego 2009 Próbowałeś google.com 'auto rentals chicago'?
witek7654 Napisano 25 Lutego 2009 Autor Zgłoś Napisano 25 Lutego 2009 tak próbowałem, rozeznanie w cenach mam, tylko dalej nie wiem czy są wypożyczalnie w których spełniam kryteria wieku i dostane auto
Rademedes Napisano 25 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 25 Lutego 2009 jesli nie znalazles informacji na stronie poprostu zadzwon do nich, na ogol maja bezplatne numery telefonow, a na takie bez oplat dodzwonisz sie np ze skype'a
witek7654 Napisano 25 Lutego 2009 Autor Zgłoś Napisano 25 Lutego 2009 rozumiem tylko tych wypożyczalni są dziesiątki jesli nie setki, dzwonić do każdej i pytać od ilu lat można wypożyczyć to troche bez sensu... dlatego pytam na forum może ktoś był w podobnej sytuacji i mi troche rozjaśni sprawe:)
coldsauce Napisano 25 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 25 Lutego 2009 Jezeli chcesz wynajac samochod w jakiejs komercyjnej wypozyczalni jak np: enterprise - to musisz miec karte kredytowa - bez niej nie ma szans - sam to przerobilem bedac wlasnie w Chicago, a jezeli chodzi o wiek to szukaj info bezposrednio na stronie danej wypozyczalni.
FUGAZI Napisano 26 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 26 Lutego 2009 rozumiem tylko tych wypożyczalni są dziesiątki jesli nie setki, dzwonić do każdej i pytać od ilu lat można wypożyczyć to troche bez sensu... dlatego pytam na forum może ktoś był w podobnej sytuacji i mi troche rozjaśni sprawe:) Tych wypożyczalni nie są setki tylko kilka, mówię o tych liczących się na rynku jak Budget, Dollar, Enterprise itp. Zasady rentu znajdziesz na stronie każdej z nich, możesz również zadać pytanie mailowo. Jeżeli nie będziesz mógł wynająć auta w którejś z nich to raczej nie uda Ci się tego zrobić również w jakimś krzaku dysponującym 5 wrakami na krzyż.
witek7654 Napisano 26 Lutego 2009 Autor Zgłoś Napisano 26 Lutego 2009 no wiec w tych znanych raczej nie wynajmą:/
muzzy Napisano 27 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 27 Lutego 2009 To jest roznie z wypozyczalniami, avis wymagal zeby wypozyczyc auto trzeba bylo miec karte kredytowa, budget natomiast chcial wiek minium 25 lat. Choc reki sobie nie dam uciac bo moglo byc na odwrot. Co do karty kredytowej, to moze byc polska, a platnosc zrobisz amerykanska karta bankomatowa (Tak nam pan z Avisu powiedzial, zeskanowal polska karte kredytowa, a potem naleznosc za wynajecie auta zabral z karty amerykanskiej). Tak ze jak jeden ze znajomych ma 25 lat albo karte kredytowa powinno wam sie udac cos wynajac. A i jak macie czas zrobcie sobie amerykanskie prawko, zawsze jakas znizke dostaniecie.
sly6 Napisano 27 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 27 Lutego 2009 muzzy jak bedzie mozliwosc zrobienia prawka bo kolega leci jako turysta
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.