asiek_16 Napisano 1 Marca 2009 Zgłoś Napisano 1 Marca 2009 a nie lepiej bez przesiadek lecieć? ja też około 15 czerwca wylatuje z Krakowa do Chicago. co do przesiadek nie jestem przekonana, bo mój kuzyn i kuzynka jak lecieli 2 lata temu do Chicago, z przesiadką w Warszawie to o mało by tam nie zostali. dobrze, że jakiś amerykanin im powiedział, że wszędzie ich szukają
Rademedes Napisano 1 Marca 2009 Zgłoś Napisano 1 Marca 2009 to moze lepiej bez przesiadek, skoro ktos nie potrafi sobie poradzic na polskim lotnisku to na zagranicznych moze byc nieciekawie
sly6 Napisano 1 Marca 2009 Zgłoś Napisano 1 Marca 2009 Asiek sa przesiadki w Wraszawie na lot lotowskim samolotem a mozna latac z przesiadka w Niemczech,Francji,Holandii .....Jak narazie nie slyszalem o przypadku aby ktos zostal na lotnisku-byly przypadki ze samolot sie spoznil i wtedy trzeba bylo czekac na nastepny ...
indygogo Napisano 1 Marca 2009 Zgłoś Napisano 1 Marca 2009 Ja leciałem w 2006, 4 lipca do Nowego Yorku JFK. Bilet kupiłem pod koniec kwietnia. Ponieważ 4 lipca jest świętem Niepodległości w USA, wiec bilet był o jakies 200 zł tańszy niż w sąsiednich terminach (mimo to warto zobaczyc tę uroczystość będąc w Stanach na żywo). Wylot: Katowice, przesiadka w Paryżu na lotnisku de Gaulla, linie Air France. Niestety Air France już nie lata z Katowic, jedynie z Warszawy (www.airfrance.com.pl). Nie ma się co obawiać przeisadki, wyglądało to tak: wysiadłem z samolotu, gdzie czekała na nas Pani z dużą kartką z napisem "NYC JFK". Wszystkich, którzy lecieli własnie na JFK zaprosiła do busa, poczym zawieżli nas na odpowiedni terminal. W 2008 kupiłem podobny bilet mamie, ale z LOT-u z Warszawy bezpośrednio do Newark (mama nie zna angielskiego więc przesiadka była by dla niej stersująca). Jednak kupowałem go na 2 miesiące przed odlotem i ceny były dosyć wysokie... Z moich obserwacji wynika, że im wcześniej kupuje się bilet, tym taniej. Np. lecąc w czerwcu do USA teraz jest najlepszy czas na kupno biletu. Czasami LOT robi różne promocje do USA właśnie w okolicach lutego-marca. Edit: biuro podroży gdzie kupowalem bilet linii air france : www.aurinko.pl (biuro mieści się w Gliwicach). Sprawdzone - polecam.
emalin Napisano 1 Marca 2009 Zgłoś Napisano 1 Marca 2009 na flysiesta.pl moim zdaniem nie jest wcale tak, ze im wczesniej sie wykupi tym taniej. Raczej odwrotnie. Ja kupilem pod koniec listopada 2008 bilet do NY w 2 strony za 800 zlotych 3 tygodnie przed odlotem. 2 miesiace przed odlotem te terminy byly po 1600 pln.
indygogo Napisano 1 Marca 2009 Zgłoś Napisano 1 Marca 2009 ... Wydaję mi się, że największe oblężenie mają loty w okresie wakacyjnym co ma wływ na ich cenę (wysoką). Rzutem na taśmę ich cena utrzymuje się na podobnym (wysokim) poziomie równiż po wakacjach. Potem przychodzi jesień, oblężenie lotonisk maleje a wiec i ceny topnieją na krótko przed terminami odlotów. Z drugiej strony, być może jest to uroda stron taklich jak flysiesta (BTW sprawdzona wielokrotnie przez mojego znajomego).
sly6 Napisano 1 Marca 2009 Zgłoś Napisano 1 Marca 2009 Moze tak sie zdarzyc ze ktos znajdzie cos taniego przed samym wylotem ale to jest juz dla osob ktore moga wrazie czego wybrac sobie inny dzien-inne linie lotnicze i ilosc przesiadek
agnes2006 Napisano 1 Marca 2009 Zgłoś Napisano 1 Marca 2009 Warszawa - NY wylot 15.06..powrot 28,09 lot polskimi liniami , bezposredni lot bez przesiadek na dzien dzisiejszy koszt 637$.to jest jakies 2300 zl.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.