Janek1 Napisano 1 Marca 2009 Zgłoś Napisano 1 Marca 2009 Pozdrawiam wszystkich rodakow za granica.Chcialbym sie dostac do Kanady ale nie mam na to.Slyszalem,ze jest jakas organizacja,ktora pomaga rodakom w takiej sytuacji,ale nie wiem jak sie z nimi zkontaktowac?Kto wie cos o tym tak mi prosze napiszcie.
gal Napisano 1 Marca 2009 Zgłoś Napisano 1 Marca 2009 Jezeli masz na mysli pomoc finansowa to nie wiem nic o takich organizacjach ale byc moze sa moze jakies religijne
Andy 01 Napisano 1 Marca 2009 Zgłoś Napisano 1 Marca 2009 Jest dużo takich organizacji, ale w większości to one chcą żeby je dotować, o innych nie słyszałem.
kubakj Napisano 1 Marca 2009 Zgłoś Napisano 1 Marca 2009 Ja znam tylko dwie takie, na poczatek daja mieszkanie na 12 miesiecy, kartki na jezdzenie na 2 lata i jak ktos jeszcze stanie do gory nogami na zebach to mercedesa daja gratis.
Joanna30 Napisano 2 Marca 2009 Zgłoś Napisano 2 Marca 2009 Może to okrutne, ale przypomniał mi się dowcip Pod koniec rozmowy o pracę, łowca głów pyta młodego inżyniera, jakiego się spodziewa wynagrodzenia. - Około 140 tys. dolarów, z zależności od dodatkowych uwarunkowań. - Hm, więc dodatkowo to mógłby być pięciotygodniowy urlop, 14 dni płatnego urlopu, pełna opieka medyczna, w tym dentystyczna, składka emerytalna opiewająca na 50% wynagrodzenia i służbowy samochód wypożyczany co dwa lata, powiedzmy czerwona Corvetta. - Jeju, żartuje pan? - Taa, ale to pan zaczął.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.