pinang Napisano 4 Marca 2009 Zgłoś Napisano 4 Marca 2009 Czy zdjecie wizowe jest takie same jak do paszportu?? Czytalem na jakiejs stronie ze tak, ale moze to sa stare informacje bo z CCUSA mi napisali ze zdjecie wizowe jest kwadratowe o boku 5 cm? Dzięki za pomoc
grodek Napisano 4 Marca 2009 Zgłoś Napisano 4 Marca 2009 Zdjęcie spełniające wszystkie niżej wymienione kryteria: - zdjęcie, wykonane w ciągu ostatnich sześciu miesięcy, musi być przyklejonie na wniosku wizowym; - wymiary zdjecia - kwadrat o boku 5 cm; - kolorowe; - tło - białe lub inne jasne, jednolite; - twarz na zdjęciu musi mierzyć 3 cm od czubka głowy do podbródka; - wzrok i twarz muszą być skierowane prosto w obiektyw aparatu; - oboje uszu być widoczne; - nie można fotografować się w ciemnych okularach; - nie można fotografować się w nakryciu głowy, chyba że nakrycie noszone jest z powodów religijnych, jednak nawet w takich przypadkach cała twarz musi być widoczna. Źródło: http://polish.poland.usembassy.gov/poland-pl/docs_photo.html Czas szukania: 30 sekund
Rademedes Napisano 4 Marca 2009 Zgłoś Napisano 4 Marca 2009 Czas szukania: 30 sekund i to jeszcze informacja w jezyku Polskim, lenistwo jak nic
wojtasek Napisano 8 Marca 2009 Zgłoś Napisano 8 Marca 2009 Zdjecie w moim wypadku przeszlo nawet zrobione 2 lata wczesniej :D wiec na miekko panowie i panie
Rademedes Napisano 9 Marca 2009 Zgłoś Napisano 9 Marca 2009 to musiales byc szczesliwcem, moj znajomy biegal robic kolejne zdjecie bo mu Pani w okienku powiedziala, ze to zdjecie ma na wize sprzed roku i juz jest nieaktualne ;-)
adammakiela Napisano 9 Marca 2009 Zgłoś Napisano 9 Marca 2009 A ja mam pytanie. Czy prócz zdjęcia przyklejonego na D-156 trzeba przynieść jakieś jeszcze?
sly6 Napisano 9 Marca 2009 Zgłoś Napisano 9 Marca 2009 To 1 starczy no chyba ze nie bedzie spelniac wymogow to Cie odesla
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.