pinang Posted March 4, 2009 Report Share Posted March 4, 2009 Czy zdjecie wizowe jest takie same jak do paszportu?? Czytalem na jakiejs stronie ze tak, ale moze to sa stare informacje bo z CCUSA mi napisali ze zdjecie wizowe jest kwadratowe o boku 5 cm? Dzięki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
grodek Posted March 4, 2009 Report Share Posted March 4, 2009 Zdjęcie spełniające wszystkie niżej wymienione kryteria: - zdjęcie, wykonane w ciągu ostatnich sześciu miesięcy, musi być przyklejonie na wniosku wizowym; - wymiary zdjecia - kwadrat o boku 5 cm; - kolorowe; - tło - białe lub inne jasne, jednolite; - twarz na zdjęciu musi mierzyć 3 cm od czubka głowy do podbródka; - wzrok i twarz muszą być skierowane prosto w obiektyw aparatu; - oboje uszu być widoczne; - nie można fotografować się w ciemnych okularach; - nie można fotografować się w nakryciu głowy, chyba że nakrycie noszone jest z powodów religijnych, jednak nawet w takich przypadkach cała twarz musi być widoczna. Źródło: http://polish.poland.usembassy.gov/poland-pl/docs_photo.html Czas szukania: 30 sekund Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rademedes Posted March 4, 2009 Report Share Posted March 4, 2009 Czas szukania: 30 sekund i to jeszcze informacja w jezyku Polskim, lenistwo jak nic Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtasek Posted March 8, 2009 Report Share Posted March 8, 2009 Zdjecie w moim wypadku przeszlo nawet zrobione 2 lata wczesniej :D wiec na miekko panowie i panie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rademedes Posted March 9, 2009 Report Share Posted March 9, 2009 to musiales byc szczesliwcem, moj znajomy biegal robic kolejne zdjecie bo mu Pani w okienku powiedziala, ze to zdjecie ma na wize sprzed roku i juz jest nieaktualne ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
adammakiela Posted March 9, 2009 Report Share Posted March 9, 2009 A ja mam pytanie. Czy prócz zdjęcia przyklejonego na D-156 trzeba przynieść jakieś jeszcze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted March 9, 2009 Report Share Posted March 9, 2009 To 1 starczy no chyba ze nie bedzie spelniac wymogow to Cie odesla Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.