Johniee Napisano 7 Marca 2009 Zgłoś Napisano 7 Marca 2009 Czy cos sie zmienilo, wczesniej dawali biale kartki z numerami do konsulow itp, teraz dostalem żółtą z inną treścia troszke, czy każdy tak ma ?
Joanna30 Napisano 7 Marca 2009 Zgłoś Napisano 7 Marca 2009 O jakiej kartce mówisz? Ja nie mam, nie dostałam żadnej kartki.
Johniee Napisano 8 Marca 2009 Autor Zgłoś Napisano 8 Marca 2009 Nie, to chodzi o zwykłą kartkę w paszporcie z napisem UWAGA.... Chodzi o to że jeśli ktoś przebywał nielegalnie w USA to że może iść do więzienia itp itd a pod koniec są podane numery do ambasad. Jeszce niedawno byly to biale kartki z inna trescia, czy kazdy z Was rowniez ma tą kartkę w kolorze zoltym teraz ?
sly6 Napisano 8 Marca 2009 Zgłoś Napisano 8 Marca 2009 To pewnie wprowadzili po tych zawroceniach z granicy starszych osob .
madzia77 Napisano 8 Marca 2009 Zgłoś Napisano 8 Marca 2009 Ja byłam po wize rok temu i kartka była biała, może po prostu zabrakło im białego papieru Nie sądzę by kolor kartki, która jest tylko informacją miał jakieś znaczenie
Rademedes Napisano 9 Marca 2009 Zgłoś Napisano 9 Marca 2009 te kartke jesli dobrze rozumie dostaje sie z wiza w paszporcie? w ktorym momencie sie to dostaje ? nie da sie ukryc , ciekawy sposob na zniechecanie niektorych ludzi do wyjazdow
madzia77 Napisano 9 Marca 2009 Zgłoś Napisano 9 Marca 2009 Przy odbiorze paszportu masz po prostu przypiętą do niego kartkę z informacją,iz promesa nie uprawnia do wlotu na teren usa a jest jedynie pozwoleniem na rozmowe z oficerem, znajdują sie też numery do ambasady i placówek konsularnych Pl które mogą być pomocne w momencie problemów na granicy.
Joanna30 Napisano 9 Marca 2009 Zgłoś Napisano 9 Marca 2009 Aha. No ja takiej karteczki nie dostałam, dlatego się zdziwiłam. Dzięki za wyjaśnienia
Rademedes Napisano 9 Marca 2009 Zgłoś Napisano 9 Marca 2009 dzieki za wyjasnienie, moze ktos fotke zrobi i gdzies umiesci ;-) przyda sie tym ktorzy nie dostali np. mnie
sly6 Napisano 9 Marca 2009 Zgłoś Napisano 9 Marca 2009 a co z kartka ze jak sie przekroczy termin pobytu to bedzie sie miec zakaz wjazdu na 1 rok lub na 10 lat...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.