ania23 Napisano 9 Marca 2009 Zgłoś Napisano 9 Marca 2009 Witam, Może moje pytania wydają sie wam banalne ale chcę sie upewnić co i jak. Miesiąc temu dostałam GC po slubie z obywatelem i wybieramy się w maju do Polski. Czy GC wystarczy aby wyjechać z USA i wrócić tutaj po miesiącu? Co z paszpotrem? Mam dalej ważny ale jest na panieńskie nazwisko ( inne niż w GC ) I na jakie nazwisko kupować bilety? Jak w paszporcie czy jak w GC? Nie chciałabym miec żadnych nieprzyjemnych niespodzianek na lotnisku. Pozadrawiam i dziekuje za wszelkie odpowiedzi!!!!
neith Napisano 9 Marca 2009 Zgłoś Napisano 9 Marca 2009 Jak najbardziej możesz lecieć na miesiąc do Polski. Weź ze sobą GC oraz kopię aktu ślubu. Ja również mam paszport na nazwisko panieńskie (w GC mam już podwójne) i kupuję bilet ZAWSZE na nazwisko, jakie widnieje w paszporcie. Póki co nie miałam żadnych kłopotów ani na lotniskach w Polsce, ani w USA, a latam do kraju średnio trzy-cztery razy w roku.
ania23 Napisano 9 Marca 2009 Autor Zgłoś Napisano 9 Marca 2009 Dzięki wielkie za odpowiedź, Pewnie tak zrobie i mam nadzieję, że nic mnie nieprzyjemnego nie spotka na lotnisku.
Kamildzianka Napisano 9 Marca 2009 Zgłoś Napisano 9 Marca 2009 Ja sie tez chce upewnic. Ja przylecialam na K1, ktora juz wygasla, ale mam poswiadczenie, ze AOS jest w toku. Jesli dostane zielona karte, bo wtedy beda dalej patrzec na K1 w paszporcie, czy tylko zielona karte sie okazuje? I na ile mozna wyleciec? Czy nie mozna byc dluzej poza USA niz 6 miesiecy, czy jak to jest?
sly6 Napisano 9 Marca 2009 Zgłoś Napisano 9 Marca 2009 Kamildzianka jak dostaniesz GC to na ta karte beda patrzec a nie na wize k-1 a jak bedziesz chciala byc po za USA dluzej niz 6 miesiecy wtedy wyrob sobie paszport bialy .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.