Skocz do zawartości

Voluntary Deportation - Prosze O Pomoc I Opiniie !

Tomasz1985

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ja rozumiem ale rok wczesniej wyleciałem tak samo nawet dluzej byłem bo wiza sie skonczyła 15 października a ja wyleciałem 29 i ie miałem żadanych problemów, natomiast rok później problem sie pojawił ? a wizie J-1 jest cos takiego jak czasu opuszcznia kraju do miesiąca, wiec gdzie był tu moj błąd? Chciałbym wyjechać ponownie w tym roku ale nie wiem czy własnie nie bedzie problemu.

maja twoje odciski, pamietaj o tym.

Napisano

jezeli nie stawiles sie u pracodawcy to nie masz zadnego miesiac na powrot do kraju, bo nie zrobili update w SEVIS i dlatego cie zatrzymali i dlatego byles 3 tygodnie w areszcie i dlatego dostales voluntary departure. Sedzina nie jest osoba, ktora uczyla sie na tobie prawa imigracyjnego - on je zna. I gdyby bylo tak, ze wszystko z Twoimi dokumantami byloby w porzadku to by Cie nikt w areszcie nie trzymal ani nikt by Ci nie dawal voluntary departure - sprawdziliby by cie i puscili wolno i tyle. Ty wykorzystales wize do innych celow niz byla Ci wydana i masz racje - ja tez bym sie bala rozmowy z konsulem i balabym sie wlotu do USA, bo mozesz miec tez przejscia na granicy.

Napisano

tutaj masz wyjasnione co powinna taka osoba zrobic po przylocie do USA:

Każdy uczestnik programu – bez względu na to czy korzysta z usług biura pośrednictwa, czy nie - musi zarejestrować się w systemie SEVIS po przyjeździe do Stanów Zjednoczonych i uzyskać numer amerykańskiego ubezpieczenia społecznego (Social Security).

http://polish.poland.usembassy.gov/visas/n...and-travel.html

Napisano
Ja zdaje sobie sprawe z tego, tylko ja niczego złego nie zrobilem ani nie ma na sumineniu

nie zglosiles sie do pracy tam gdzie miales sie zglosic. To juz jest wystarczajaco zle.

procz tego incydentu z tym treminem powortu, choc nadal uwazam ze jest miesiac czasu na powrot do kraju.

Ciesze sie, ze tak uwazasz. Ja tak nie uwazam i jak widze z Twojego przykladu sedzina imigracyjna tez tak nie uwazala, ani oficerowie imigracyjni tak nie uwazali - czyli wszyscy sa be a Ty cacy. Wezze zrozum, ze wykorzystales wize do innych celow niz Ci byla wydana i masz duzo szczescia, ze tak to sie skonczylo jak se skonczylo.

Natomiast mam pytanie i obawy co do nastepnego podchodzenia po wize, poniewaz jak ja przedstawie cała ta sytuacje w 3 minuty konsulowi.

obawy uzasadnione. Nawet bardzo. Ale probuj jesli masz ochote.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...