walt Napisano 22 Marca 2009 Zgłoś Napisano 22 Marca 2009 Witam. jestem w USA na wizie turystycznej. Staralem sie o przedluzenie i dostalem odpowiedz, ze musze opuscic usa w ciagu 2 tygodni. Niestety kilka dni temu mialem wypadek i stan mojego zdrowia nie pozwala na podroz. Co moge zrobic w takiej sytuacji. Czy moge ponownie starac sie o przedluzenie wizy ze wzgledow zdrowotnych. Z gory dzieki za odpowiedz.
sly6 Napisano 22 Marca 2009 Zgłoś Napisano 22 Marca 2009 to Ci sie moze przydac : Opóźnienia wynikające nie z winy podróżnego, takie jak odwołanie lub opóźnienie lotu, stan zdrowia wymagający opieki lekarskiej, nie są traktowane jako przedłużenie pobytu bez zezwolenia, jednak przy ponownej podróży do USA należy przedstawić dokumenty wyjaśniające zaistniałą sytuację. http://polish.poland.usembassy.gov/visas/n...e-do-kraju.html Tylko ze jesli w papierach od lekarza bedzie napisane ze to Ci sie stalo w pracy i przez prace to moze nie byc wesolo z przedluzeniem jak i z ponownym wlotem do USA..
muzzy Napisano 22 Marca 2009 Zgłoś Napisano 22 Marca 2009 Witam. jestem w USA na wizie turystycznej. Staralem sie o przedluzenie i dostalem odpowiedz, ze musze opuscic usa w ciagu 2 tygodni. Poczytaj co LuckyLuke doradza o przedłużeniu wizy: http://www.usa.info.pl/board/index.php?sho...ana+turystyczna
karina Napisano 23 Marca 2009 Zgłoś Napisano 23 Marca 2009 Jesli dostales odpowiedz, ze masz opuscic USA w ciagu 2 tygodni to znaczy, ze nie przedluzyli Ci wizy. Jak chcesz przedluzyc teraz wize, ktorej nie masz? Teraz Twoj stan zdrowia nie ma znaczenia, bo Ty nie masz juz wizy. Moze nie bedzie to brane pod uwage, ze zostaniesz dluzej w USA niz te 2 tygodnie, ktore masz na wyjazd, ale nie mozesz przedluzyc czegos czego nie masz. Ty juz masz odpowiedz negatywna i jedyne co mozesz to robic motion jesli masz do tego podstawy, bo motion nie bierze pod uwage tego co jest teraz tylko dotyczy tego co bylo przed wydaniem Ci decyzji odmownej.
walt Napisano 23 Marca 2009 Autor Zgłoś Napisano 23 Marca 2009 A co to jest to motion. Gdzie moge znalezc o tym informacje?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.