ilto Napisano 31 Marca 2009 Zgłoś Napisano 31 Marca 2009 Witam. Nadszedl czas, ze moge sie ubiegac o obywatelstwo. Sciagnelam sobie N-400, zaczelam wypelniac i teraz mam problem. Czy USCIS moze odrzucic moj wniosek, a powod dosc banalny zapomnialam zglosc do nich zmiane adresu zamieszkania ( w sumie trzy raz bo przeprowadzilismy sie do innego stanu .....troche wynajmowalismy zanim kupilismy swoje cztery katy). Po prostu totalnie wylecialo mi to z glowy, ze za kazdym razem mam 10 dni na to. Czy przez to bede miec problemy?? Czy ktos mial podobny przypadek lub ktos z ich znajomych? Bede wdzieczna za wszelkie informacje.
kubakj Napisano 31 Marca 2009 Zgłoś Napisano 31 Marca 2009 Moga. Sa problemy i byly takie przypadki zglaszane. Mozesz zawsze sie tlumaczyc, ze wyslales, ale poczta mogla zgubic...bo USCIS nigdy nie wysyla potwierdzen.
ilto Napisano 31 Marca 2009 Autor Zgłoś Napisano 31 Marca 2009 Dzieki za odpowiedz. W to, ze raz poczta mogla zagubic list moze by i uwierzyli ale trzy razy ...... raczej nie przejdzie takie tlumaczenia.
kubakj Napisano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 1 Kwietnia 2009 Tlumaczyc? A po co sie tlumaczyc. Powiesz, ze wysylales, a jak miales sprawdzic, ze nie dostali. Nie ma obowiazku poleconym wysylac.
karina Napisano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2009 watpie zeby o to pytali. ja nie znam nikogo, kto mial pytanie czy wyslal dokument o zmiane adresu.... nie martwilabym sie tym az tak
kubakj Napisano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2009 mnie pytal koles czy wysylalem zmiany adresow.
karina Napisano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2009 czy ktos Ci juz mowil, ze jestes szczegolny i jedyny w swoim rodzaju? A tak serio: tak jak napisales wyzej, nie jest do udowodnienia, ze ktos wyslal badz nie zmiane adresu - to nie jest rejestracja do Selective Services gdzie masz proof. Gdyby byl wymog, ze trzeba to wyslac certified mail - wtedy to co innego.
kubakj Napisano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2009 No wiem, ze nie do udowodnienia, ale elektronicznie zglaszajac daja conf #. Mnie zapytal tylko raz urzedas i nie chcial zadanych potwierdzen, mimo, ze mialem worek dokumentow na wszystko. Tak czy inaczej to malo istotny szczegol. Bardzo sie czepiaja jak ktos zglaszal sie gdzies jako obywatel lub przez nieuwage glosowal.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.