nycity_girl Napisano 9 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 ja mysle nad wyjazdem z almaturem no ale zobaczymy... a egzaminy na prawko, bleah, za pierwszym razem jak nie zdam to wlasnie obsuwa min 2 miesieczna z wyjazdem i to straszna lipa:/a jak za 2 nie zdam a bede juz miala bilet lotniczy etc to juz w ogole kaplica:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam2008 Napisano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 mam dla ciebie oferte na pewno ci sie spodoba http://www.aupair-world.net/index.php/aupa...etail/?a=455269 jedziesz po maturze czy po studiach ?? co myslisz o tej agencji maja promocje http://www.gawo.pl/page/pl/strona_glowna/usa/promocja_ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
theboss Napisano 1 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 adam 2008 obawiam się że termin przyszlego roku nie wchodzi w gre. Szkoda mi czasu na siedzenie w Polsce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rysiek08 Napisano 3 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 Jak to jest w koncu z tym wyrabianiem prawa jazdy. Na Polskim zamienionym na miedzynarodowe juz moge tam jezdzic ale jakbym chcial prawko amerykanskie np z Florydy czy Kalifornii to musze zdawac egzaminy od poczatku tam czy wystarczy zamienic polskie na amerykanskie bez dodatkowych egzaminow? Jakie sa koszta? To ze w wiekszosci przypadkow potrzebny jest SSN wiem. Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 3 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 Rysiek o tym wszystkim przeczytasz na wlasciwej stronie urzedu danego stanu ,poszukaj infa tez na forum jak kto bylo z osobami ktore tak robily . I teraz jesli masz prawko z Florydy a zamieszkujesz w Kalifornii musisz miec prawko z Kalifornii i jesli Twoj status bedzie nielegalny to nic z tym nie zrobisz jesli prawo bedzie mowic ze musisz byc legalnie...a po drugie Ty jedziesz na J-1 a z tego co nie raz bylo pisane to prawko moga Ci wydac na czas trwania tej wizy a przedluzenie -wymiana bedzie sie wiazac raz z oplata plus przedstawieniem dokumentow odpowiednich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rysiek08 Napisano 7 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Tego ostatniego nie wiedzialem. To komplikuje znacznie sprawe. Myslalem ze jak wyrobie prawko to bedzie ona mialo waznosc min 2 lata, a slyszalem ze w niektorych stanach sie wymienia co 5 lat. To w takim razie wyrabianie prawka na miejscu mija sie z celem jezeli bedzie mialo tylko waznosc wizy J1 czyli 4- miesiecy. Jestes pewny co do tego? Moze wiecie jak to konkretnie wyglada na Florydzie i w Kalifornii akurat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gal Napisano 8 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Tego ostatniego nie wiedzialem. To komplikuje znacznie sprawe. Myslalem ze jak wyrobie prawko to bedzie ona mialo waznosc min 2 lata, a slyszalem ze w niektorych stanach sie wymienia co 5 lat. To w takim razie wyrabianie prawka na miejscu mija sie z celem jezeli bedzie mialo tylko waznosc wizy J1 czyli 4- miesiecy. Jestes pewny co do tego? Moze wiecie jak to konkretnie wyglada na Florydzie i w Kalifornii akurat? http://www.dmvflorida.org/drivers-license.shtml to samo tylko california Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 8 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Rysiek o tych prawkach masz opisane na www,mozesz wyslac zapytanie do urzedu ,mozesz tez poczytac na Forum o tym. ps ja jestem tzw starej daty i mnie zycie nauczylo tego aby sie pytac wszedzie,dzwonic,pisac listy i tego Ci zycze w zyciu abys robil bo forum to tylko jedna droga do zdobycia wiedzy o czyms,nie zapominaj o innych drogach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
theboss Napisano 8 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 ej chwilka, to prawo jazdy dają ci na czas trwana twojej wizy? a jak bym chcial na stalo sobie wyrobic? bym mógł sobie w PL wymienic pozniej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gal Napisano 8 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Sly nie jestes starej daty tylko logicznie myslisz Forum to owszem informacja ale odnosnie przepisow kazde biuro ma dostep do info i jesli ktos spodziewa sie cudow to ich nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.