przem111 Napisano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2009 Witam Lecę z Los Angeles do Berlina przez Nowy Jork. Na przesiadkę w Nowym Jorku mam 12h. Chciałbym zapytać czy mogę opuścić lotnisko w Nowym Jorku. Czy powinienem odprawić się odrazu do Berlina, czy tylko do Nowego Jorku. Odprawiając się do Berlina, nie będe miał problemu z walizkami. Tylko co się z nimi dzieje przez ten czas i czy będe mógł w ogóle wyjść. Może lepiej odprawić się tylko do NY i odebrać walizki, a później odprawić się jescze raz.
andyopole Napisano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2009 Lot z Los Angeles do NY jest lotem krajowym. Walizki nadaj od razu do Berlina i oczywiscie mozesz wyjsc "na miasto" tyle ze bagaz podreczny i buty beda przeswietlany od nowa. Pamietaj zeby oddac I94 przy wsiadaniu na samolot do Berlina.
przem111 Napisano 7 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2009 Czy I94 to jest ten formularz, który się wypełnia w drodze do USA, a później część jest zszywana z paszportem? W LA dadzą mi wyszystki karty pokładowe (na lot z LA do NY i z NY do Berlina). Czy ten I94 muszę oddać razem z tą kartą czy może gdzieś indziej?
Joanna30 Napisano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2009 Tak, to jest ten formularz, który wypełniasz w drodze do USA. Oddajesz go w drodze powrotnej w chwili, kiedy zamierzasz opuścić Stany. Czyli oddasz go w NY w drodze na samolot. Przy kontroli kart pokładowych.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.