przem111 Posted April 6, 2009 Report Posted April 6, 2009 Witam Lecę z Los Angeles do Berlina przez Nowy Jork. Na przesiadkę w Nowym Jorku mam 12h. Chciałbym zapytać czy mogę opuścić lotnisko w Nowym Jorku. Czy powinienem odprawić się odrazu do Berlina, czy tylko do Nowego Jorku. Odprawiając się do Berlina, nie będe miał problemu z walizkami. Tylko co się z nimi dzieje przez ten czas i czy będe mógł w ogóle wyjść. Może lepiej odprawić się tylko do NY i odebrać walizki, a później odprawić się jescze raz.
andyopole Posted April 7, 2009 Report Posted April 7, 2009 Lot z Los Angeles do NY jest lotem krajowym. Walizki nadaj od razu do Berlina i oczywiscie mozesz wyjsc "na miasto" tyle ze bagaz podreczny i buty beda przeswietlany od nowa. Pamietaj zeby oddac I94 przy wsiadaniu na samolot do Berlina.
przem111 Posted April 7, 2009 Author Report Posted April 7, 2009 Czy I94 to jest ten formularz, który się wypełnia w drodze do USA, a później część jest zszywana z paszportem? W LA dadzą mi wyszystki karty pokładowe (na lot z LA do NY i z NY do Berlina). Czy ten I94 muszę oddać razem z tą kartą czy może gdzieś indziej?
Joanna30 Posted April 7, 2009 Report Posted April 7, 2009 Tak, to jest ten formularz, który wypełniasz w drodze do USA. Oddajesz go w drodze powrotnej w chwili, kiedy zamierzasz opuścić Stany. Czyli oddasz go w NY w drodze na samolot. Przy kontroli kart pokładowych.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.