sly6 Napisano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2009 Konsulat Generalny RP w Chicago uprzejmie informuje, że z dniem 31 marca 2009 r. Polskie Linie Lotnicze LOT nie będą przyjmowały na pokład samolotu obywateli polskich, powracających do kraju na nieważnych paszportach. http://www.polishconsulatechicago.org/
grodek Napisano 8 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2009 W sytuacji w której jest LOT to dość odważne posunięcie. Bankrut obrażający się na klientów. Może to nie jest zbyt patriotyczne z mojej strony, ale w dniu w którym ten nadal zarządzany jak za komuny moloch ogłosi bankructwo otworzę sobie butelkę dobrego piwa pszenicznego i z radości się napiję. A swoją drogą to ciekawostka - polskie przepisy dopuszczają możliwość powrotu do kraju na podstawie nieważnego paszportu, a przewoźnik wie lepiej co powinien zrobić i wprowadza własne, z sufitu wzięte przepisy.
sly6 Napisano 8 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2009 grodek bylo przeczytac strone i tam bys zobaczyl takie cos: Zgodnie z obowiązującymi przepisami US Customs and Border Protection oraz przepisami wewnętrznymi PLL LOT obowiązującymi dokumentami podróży są: i wymieniaja co to jest.....
grodek Napisano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2009 Przeczytałem dokładnie. Ale chcesz mi powiedzieć, że Amerykanie nie wypuszczą kogoś bo ma nieważny paszport??? LOT jak zwykle chce być świętszy od papieża...
gal Napisano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2009 Prawda jest ze wszedzie na kazdej mozliwej rzadowej czy biura turystycznego witrynie mowi sie ze dokumnet zezwalajacy na przekraczanie granicy musi miec waznosc przynajmniej 6 miesiecy a czy kogos wpuszczaja czy wypuszczaja to jest ryzyko tego ktory takim (niewaznym) lub tuz niewaznym dokumentem sie legitymuje
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.