Natussia Napisano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 15 Kwietnia 2009 Potrzebuje testy na prawo jazdy w jezyku polskim. Wie ktos gdzie moge je dostac?
gal Napisano 2 Maja 2009 Zgłoś Napisano 2 Maja 2009 sprobuj w agencjach ktore pomagaja w zdobyciu prawa jazdy
Jim Beam Napisano 2 Maja 2009 Zgłoś Napisano 2 Maja 2009 czyli nie bardzo mozna je zdobyc? Co przez to rozumiesz? Jakie "zdobywanie"? Wchodzisz, mowisz dzien dybry, potrzebuje to i to i dostajesz (za darmo). W czym problem?
Kamildzianka Napisano 10 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2010 Ja sie dopisze, zeby nie zakladac nowego watku. Prawdopodobnie przeprowadzimy sie do NJ i przeczytalam stronke DMV, ale mam pare pytan: napisane jest, ze kazdy przechodzi trzypunktowy system prawa jazdy, czyli najpierw permit, potem 3 miesiace jazdy z kims doroslym, a potem juz normalne prawo jazdy, czy jakos tak (szczegoly niewazne). Mysle, ze to tyczy sie osob, ktore jeszcze nie mialy nigdy prawa jazdy. Wiadomo, dla osob spoza stanu maja cos takiego jak transfer, ale ja tutaj tez sie nie kwalifikuje, bo prawka w IL nie mialam, bo nie mielismy samochodu i nie mialam na czym zdac egzaminow... Prawo w NJ mialam w roku 2004-2005, po czym wygaslo, gdy wiza sie skonczyla. Czy jako powtorny mieszkaniec NJ, moge dostac prawo jazdy bez permitu, czy musze przechodzic caly cyrk od nowa? I czy maja dalej cos takiego, ze mozna miec prawko bez zdawania jazdy?
sly6 Napisano 10 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2010 http://www.state.nj.us/mvc/Licenses/HowToRenew.htm
Kamildzianka Napisano 10 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2010 No tak, ale ja nie moge odnowic, bo to moje juz wygaslo. Jak wyglada procedura wyrabiania nowego prawka na podstawie starego wygaslego?
Martusinska Napisano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Napisano 16 Sierpnia 2010 witam, A moze ktos sie orientuje jak to jest z prawkiem w NJ jak ma sie polskie oraz miedzynarodowe? Mozna je dostac od reki czy trzeba zdawac teorie i jazde? A moze tylko teorie? hmm??
gocharynka Napisano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Napisano 16 Sierpnia 2010 W kazdym stanie jezeli chcesz miec amerykanskie prawo jazdy zdajesz teorie i praktyke w niektorych stanach i pewnie tak jest w NJ mozesz zdac teorie po polsku
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.