Annelore Napisano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2009 Witam Jestem studenktą i mam zamiar pierwszy raz polecieć do USA na wizie turystycznej. Interesuje mnie czy konieczne jest załatwianie zaproszenia, ewentualnie czy można lecieć spokojnie bez?. Jeśli są osoby, które były w podobnej sytuacji prosiłabym o odpowiedź.
gal Napisano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2009 zaproszenie to czysta formalnosc nie zawsze nawet pytaja o zaproszenie. Jesli masz wystarczajaco przekonujace argumenty ze lecisz tylko w celach turystycznych to zaproszenie nie pomoze ani nie zaszkodzi,nie ma znaczenia
hpp Napisano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2009 hmm nie wiem czy jestem dobrym przykładem ale czasem lepiej sie zastanowic bo kłopoty w tej materii mogą sie pojawić w najmniej oczekiwanym miejscu.. wiecej tutaj http://www.usa.info.pl/board/Odmowa-Wizy-T...nej-t13141.html
sly6 Napisano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2009 cos o zaproszeniu: http://polish.poland.usembassy.gov/poland-pl/q3_2005.html
Joanna30 Napisano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2009 Ja jak leciałam to zaproszenia nie miałam, bo nikt mnie nie zapraszał I problemów żadnych nie miałam.
Rademedes Napisano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2009 nie trzeba byc zaproszonym zeby do USA leciec ;-)
muzzy Napisano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2009 WitamJestem studenktą i mam zamiar pierwszy raz polecieć do USA na wizie turystycznej. Interesuje mnie czy konieczne jest załatwianie zaproszenia, ewentualnie czy można lecieć spokojnie bez?. Jeśli są osoby, które były w podobnej sytuacji prosiłabym o odpowiedź. Pierwszy raz? To znaczy ze juz bylas tam na WAT np? Wez sobie zaproszenie, jak nie bedziesz miala problemow z jego zalatwieniem, jesli tak to olej i idz bez. Jesli lecisz na turystycznej zeby pracowac, na prawdo nie warto, skorzystaj z J1 bo potem za rok i tak bedziesz chciala leciec zeby SSN dostac. Jesli jedziesz zwiedzac, uwazaj powyzsze za niewazne.
Annelore Napisano 21 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2009 A napiszcie co sądzicie o sytuacji: wyląduje w NY, a zaproszenie ze sobą będę miała ze Chicago:-P...Jak na to popatrzą na lotnisku i jak to próbować wytłumaczyć?
sly6 Napisano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2009 To zalezy do kogo lecisz do NY i Chicago?lepiej juz w ds wpisac prawde lub tez nic nie pisac niz sie wrazie czego tlumaczyc na lotnisku ..
Annelore Napisano 22 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2009 W NY mam zamiar się zatrzymać i nie mam tam nikogo, natomiast w Chicago krewnych. Oni już tam mieszkają i mają stałe obywatelstwo, dlatego spokojnie mogą mi przesłać zaproszenie, tylko ciekawa jestem czy mi to pomoże czy może zaszkodzić skoro będę lądowała w NY
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.