Martusia Posted April 21, 2009 Report Share Posted April 21, 2009 Witam serdecznie mysle o przeprowadzce z mezem do San Diego jakos po wakacjach chcialabym sie dowiedziec czy jest to dobre miejsce i wogole co myslicie na ten temat z gory dziekuje za odpowiedz Marta! Link to comment Share on other sites More sharing options...
katlia Posted April 21, 2009 Report Share Posted April 21, 2009 Nie wiedzac wiecej o was (legalnie? macie prace? praktyczne wyksztalcenie? znajomych? znacie jezyk?) trudno powiedziec. Ogolnie San Diego jest ladnym - ale drogim - rejonem. Na bardziej proste prace - restauracje, sprzatanie, budowa itp - jest ogromna konkurencja z Latynosami ktorzy juz sa tam od dawna i maja pewne zawody oklepane. Hiszpanski tam sie bardzo czesto przydaje Nie zapominaj tez, ze w Kaliforni jest teraz niemala recesja, duzo bezrobocia na kazdym szczeblu spoleczenstwa. Mozesz zerknac na ta strone zeby zorientowac sie troche o pensjach i co /ile kosztuje za mieszkanie: http://sandiego.craigslist.org/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martusia Posted April 21, 2009 Author Report Share Posted April 21, 2009 Dziekuja za odpowiedz! Tak jestem tu legalnie jestem rezydentem a moj angielski jest bardzo dobry hiszpanksiego niestety nie znam i myslalam aby tam opiekowac sie starszymi osobami tak bardziej prywatnie kiedys to wlasnie robilam sa z tego dobre pieniadze i mysle ze az takiej konkurencji w takiej pracy nie ma!! Mam nadz.ze za pare m-ey ekonomia sie troche poprawi dzieki jeszcze raz pozdrawiam!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
katlia Posted April 22, 2009 Report Share Posted April 22, 2009 No to w takim razie, szerokiej drogi i good luck Link to comment Share on other sites More sharing options...
mlodzian777 Posted April 22, 2009 Report Share Posted April 22, 2009 Mieszkalem w San Diego 6 lat.Jest niewiele takich miejsc w Stanach.Jesli masz szanse tam sie osiedlic-zrob to.nie bedziesz zalowac.zakochasz sie w tym miescie i kulturze ludzi. pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martusia Posted April 22, 2009 Author Report Share Posted April 22, 2009 No to w takim razie juz sie nie moge doczekac mojej przeprowadzki tam dziekuje Wam serdecznie za podpowiedzi pozdrawiam:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.