bud Posted April 21, 2009 Report Share Posted April 21, 2009 Witam.... Otoz mam takie pytanie....dostalem zwrot podatku z USA z programu Work&Travel....i czy powinienem sie zgłaszać do Urzędu Skarbowego( cos slyszalem o zasadzie podwojnego opodatkowania czy cos takiego)??Dzieki z Gory za odpowiedz Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal Posted April 21, 2009 Report Share Posted April 21, 2009 Twoje wyjasnienie problemu nie jest jasne Podatek i problemy opodatkowania podwjnego poruszane sa dosc dobrze w www.poradniksukces.com sa tam artykuly wyjasniajace podwojne opodatkowanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
bud Posted April 21, 2009 Author Report Share Posted April 21, 2009 Chodzi mi o to czy powinienem sie rozliczac z podatku zwróconego za prace w USA z Urzedem Skarbowym w Polsce?i czy powinienem o takim wzrocie informowac US?czy jest taki obowiazek?jesli zwrotu w sumie z dwoch podatkow stanowego i federalnego wyniosl niecale 750 $... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted April 21, 2009 Report Share Posted April 21, 2009 bud jest cos takiego jak Krajowa Informacja Podatkowa,tam bedziesz miec to jasno wyjasnione co i jak,nie musisz mowic swoich danych: 0-801-055-055 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubakj Posted April 21, 2009 Report Share Posted April 21, 2009 Chodzi mi o to czy powinienem sie rozliczac z podatku zwróconego za prace w USA z Urzedem Skarbowym w Polsce?i czy powinienem o takim wzrocie informowac US?czy jest taki obowiazek?jesli zwrotu w sumie z dwoch podatkow stanowego i federalnego wyniosl niecale 750 $... nie informuj skarbowki wogole o tym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.