Rademedes Napisano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 24 Kwietnia 2009 jesli babcia byla obywatelem, to raczej nie bardzo mogli jej odmowic, ale oczywiscie wiadomo, ze konsul moze nie chciec rozmawiac w sprawie wizy turystycznej z obywatelem bo to nie on sie o nia ubiega, wiec wszystko tak naprawde zalezy od urzednikow i ich dobrej woli
sly6 Napisano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 24 Kwietnia 2009 No wlasnie ta babcia moze nie miala obywatelstwa USA i dlatego wyszlo jak wyszlo po drugie obywatel USA musi isc do sekcji dla obywateli USA i tam powiedziec ze przyszedl z taka osoba ..
sanovia Napisano 24 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Napisano 24 Kwietnia 2009 to co lepiej napisać najpierw @ ? (a może ma ktoś jakiś wzór przykład czy wystarczy to co napisał sly6?)
sly6 Napisano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 24 Kwietnia 2009 To od Ciebie zalezy kiedy chcesz isc po wize ,ja bym poszedl po tym liscie.Bo nie ma tak ze pujdziesz i powiesz ze ktos napisze list w tej sprawie
sanovia Napisano 25 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2009 A możesz mi napisać więcej na temat takiego "odwołania" chodzi mi dokładnie o treść i co dokładnie ma tam się znajdować (może jest tu na forum albo w necie jakiś wzór) Proszę Cię o odpowiedź i z góry dziękuję (możesz napisać na PW jak chcesz i tak już dużo mi pomogliście
sly6 Napisano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2009 cos podobnego masz tutaj: http://www.ewiza.com/forum2/tematy12/1467.htm nie radze przepisywac wszystkiego jak tam jest .Masz miej wiecej pokazane jak ma byc .
mark12 Napisano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2009 Witam! Mam podobny problem dostałem odmowe wizy,ale osoba zapraszająca jest rezydentem (zielona karta)a nie obwatelem USA czy rezydent ma prawo wysłać pytanie konsulowi o powód odmowy DZIĘKI ZA POMOC.
Rademedes Napisano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2009 kazdy ma prawo wyslac zapytanie ale rezydent prawdopodobnie jej nie otrzyma, swoja droga watpie w to, ze jesli rezydent wysle zapytanie to w ambasadzie beda sprawdzac czy on rzeczywiscie obywatelem jest moze jest ktos na forum, kto wizy nie dostal i obywatel wysylal zapytanie w tej sprawie na e-mail ?
sanovia Napisano 25 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2009 ma napisać to zapytanie po polsku czy po angielsku ?
sly6 Napisano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2009 Jak ta osoba umie angielski niech pisze po angielsku ..
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.