Angela ;* Napisano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2009 media, media i jeszcze raz media! Co do szczepionki to wydaje mi się, że nic nie da bo to jest na zwykłą grype a nie na 'świńską' W ogóle moim zdaniem to jedna wielka bujda najpierw ptasia, teraz świńska a za rok co? gęsia Poza tym co ma nas dopaść to i tak dopadnie Nawet ten słynny koniec Świata w 2012
asiek_16 Napisano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2009 dokładnie tyle końców świata już przeżyliśmy, że świńską grypę też przeżyjemy
Gordon Napisano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2009 wybieramy się pierwszy raz w życiu do USA - zwiedzać Kalifornię też myslę, że z tą grypą to przesada, ale zmartwiło mnie to, że w Kaliforni ogłoszono stan wyjątkowy i nie wiadomo co to oznacza? Czy może ktoś wie?
jawala Napisano 29 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2009 Ten stan zagrożenia w Californi to też niezła ściema - wykryli 13 chorych na świńską grypę, tylko dalej można przeczytać, że w przypadku ogłoszenia takiego stanu California dostanie większe dotacje rządowe i może dokonywać zakupów medycznych w trybie uproszczonym (czyli u nas bezprzetargowym) a co to oznacza dla biznesu i biznesmena Arnolda można się domyśleć - cwaniaczki. Dopiero dzisiaj amerykanie oświadczyli że co roku na zwykłą grypę umiera w USA 35 000 ludzi !!! czyli ok. 3000 miesięcznie - i gdzie tu skala porównawcza - już dawno ci śmieszni ludzie z WHO powinni ogłosić pandemię he, he.
Angela ;* Napisano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2009 a ja sie tak wbrew pozorom zastanawiam czy np. ta świńska grypa może sie przyczynić do obniżki biletów do USA (np.)
kosiash_umysloof Napisano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2009 a ja sie tak wbrew pozorom zastanawiam czy np. ta świńska grypa może sie przyczynić do obniżki biletów do USA (np.) Nie, nie moze. Pozdrawiam.
Angela ;* Napisano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2009 a szkoda bo jeszcze nie wykupiłam biletu xD
sly6 Napisano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2009 To zalezy od choroby i tego jak kto dalej bedzie,..jesli juz cos bedzie to jakas czesc osob zmieni date wylotu i wtedy pojawia sie miejsca w tanszym przedziale ale wtedy chetnych tez nie zabraknie Jak narazie nalezy zobaczyc jak kto dalej pujdzie z ta choroba i nie mowic ze to wielka sciema..Bo to roznie moze byc a wtedy co napiszecie?
jawala Napisano 30 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2009 Ok. różnie może być, ale ja ponownie pytam dlaczego nic nie mówi się na ten temat, że średnia umieralność na zwykłą grypę w USA wynosi ok. 100 osób dziennie !!! bo tak wynika z danych (35 000 rocznie) i to bez ogłaszania jakiejś PANDEMII - jak to się ma do tej świńskiej grypy. Moim zdaniem maczają w tym palce koncerny farmaceutyczne. Wyobraźcie sobie gdyby na świńską grypę zaczęło umierać 100 osób dziennie w USA - to co zrobiłoby wówczas WHO, chyba by się zesr...ło i zabrakło by im skali w tej ich 6-stopniowej.
katlia Napisano 30 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2009 To nie jest zwykla grypa - to jest szybko zmieniajacy sie wirus niebezpiecznego typu ktory jest bardziej smiertelny niz inne wirusy grypy. Pandemia oznacza wirus ktory nie jest zlokalizowany ale ktory pokazal sie przynajmniej na calym jednym kontynencie swiata. Nie sadze ze concerny farmaceutyczne maja duzo z tym wspolnego bo juz istnieje lekarstwo na ktore wiekszosc chorych dobrze reaguje, przynajmniej w USA. Notabene, odpowiedzi na wszystkie twoje pytania sa w dziesiatkach artykulach na ten temat -- trzeba po prostu czytac cos wiecej niz naglowki.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.