Joanna30 Napisano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2009 Ale chyba innych sugestii nie dostaniesz
sly6 Napisano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2009 Jak jestes studentem to jedz przez program camp,bedziesz miec legalna prace
100krotka Napisano 9 Maja 2009 Zgłoś Napisano 9 Maja 2009 ... kolejne pytanie to czym zajmują się rodzice - prowadzą gospodarstwo rolne, .... Uznali cie za zbyt biednego = jadacego do USA dorobic. Musisz ich przekonac ze jestes bogaty i nie zalezy ci na robocie w USA. a te kuzynostwo staralo sie o wize turystyczna czy tez o inna?jesli o turystyczna a cos wyszlo w USA ze pracuja to moze to byc powod dlaczego wizy nie otrzymales,tak czasami bywa . Konsule nie ogarniaja nawet czy twoi rodzice/rodzenstwo maja wize, a co dopiero kuzynostwo, a co dopiero czy mieli zatargi z prawem...
madzia77 Napisano 9 Maja 2009 Zgłoś Napisano 9 Maja 2009 "Konsule nie ogarniaja nawet czy twoi rodzice/rodzenstwo maja wize, a co dopiero kuzynostwo, a co dopiero czy mieli zatargi z prawem..." I tu sie mylisz, konsul doskonale wie, czy rodzice/rodzeństwo mają wizę, widzą też dokładnie rekord imigracyjny najbliższej rodziny.
sly6 Napisano 10 Maja 2009 Zgłoś Napisano 10 Maja 2009 Co do zatargow z prawem to dodam ze dobrze wiedza o tym co sie dzialo z taka osoba na terenie USA ..Teraz odciski palcow sa przesylane do USA i tam sprawdzane pod katem wielu spraw.. madzia77 moze 100krotka ma na mysli ze klamstwa wpisywane w ds 156 o tym czy ktos ma wize i jest nielegalnie,,bywa tak ze nie ma takich osob w sytemie ale nie radze nikomu zostac zlapanym na klamstwie,wtedy i przepraszam nie pomoze i jak Polska bedzie w ruchu bez wizowym takie osoby moga miec problemy na granicy w USA.
100krotka Napisano 10 Maja 2009 Zgłoś Napisano 10 Maja 2009 I tu sie mylisz, konsul doskonale wie, czy rodzice/rodzeństwo mają wizę, widzą też dokładnie rekord imigracyjny najbliższej rodziny. A-a To ci opowiem jak u nas bylo: w 2002 (bedac na studiach) dostalam wize turystyczna na zaproszenie, ok 2004 moi rodzice (maja po 50 kilka lat) dostali wizy turystyczne bez zaproszen, rok pozniej mojej siorze (wtedy jeszcze w liceum) odmowili wize (bo ciapowato odpowiadala u konsula), zrobilismy jej wiec maly coaching i wyslalismy znowu do konsula i wize dostala I teraz madzia powiedz mi, czy konsul przy zmyslach dalby wizy CALEJ rodzinie? Przeciez takie posuniecie zeruje zwiazki z krajem. Po tym wnioskuje, ze oni nie wiedza kto w rodzinie ma wize ;] Okeeej, moze nam dobrze z oczu patrzylo albo konsule maja ten 6 zmysl, ktory pozwolil im widziec, ze nie bedzie tam pracowac ;]
Joanna.En Napisano 10 Maja 2009 Zgłoś Napisano 10 Maja 2009 I teraz madzia powiedz mi, czy konsul przy zmyslach dalby wizy CALEJ rodzinie? Przeciez takie posuniecie zeruje zwiazki z krajem. Po tym wnioskuje, ze oni nie wiedza kto w rodzinie ma wize ;]teraz madzia powiedz mi, czy konsul przy zmyslach dalby wizy CALEJ rodzinie? Przeciez takie posuniecie zeruje zwiazki z krajem. Po tym wnioskuje, ze oni nie wiedza kto w rodzinie ma wize ;] Wiedzą a jeśli mają wątpliwości to dopytują. Ja widziałam jak facet mówił, że ktoś z jego rodziny ma wizę, on zapytał o nazwisko, on powiedział. Konsul coś wpisał, ale nie mógł znaleźć, więc poprosił, aby na karteczce napisał dokładnie to nazwisko.. Wpisał ponownie no i wydało się, że też ktoś siedzi już nielegalnie (wywnioskowałam po minie konsula i po tym jak facet kręcił z tym nazwiskiem)... Oczywiście wizy nie dostał rzecz jasna... Na własne oczy widziałam jak 1 rodzina z 3 dzieci (7-17lat na oko) dostała wizy dla wszystkich i 2 rodziny z nastoletnimi dziećmi... Swoją drogą na prawdę można się wiele nauczyć siedząc i czekając na rozmowę ...
sly6 Napisano 10 Maja 2009 Zgłoś Napisano 10 Maja 2009 100krotka a powiedz mi dlaczego to calej rodzinie nie maja dac wizy?jak dobrze wypadliscie a do tego widac bylo ze na czas bedzie powrot to macie wizy i nie w tym nic zlego ani tez nie odpowiedniego,,sa przypadki ze rodziny cale a do tego nawet paru osobowe dostaja wizy za 1 razem Dostaja tez tak ze najpierw idzie 1 osoba a za jakis czas inne osoby i tez w tym nic nie ma odpowiedniego . albo konsule maja ten 6 zmysl --czasami maja ten zmysl,czasami nie ...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.