Rademedes Napisano 30 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2009 wyobrascie sobie ze zaczeli juz sprawdzac czy osoba wymieniala czeki w stanach...a co z tym idzie nielegalna praca na wizie turystycznej.... hej, ciekawa informacja, mozesz napisac cos wiecej co spotkalo Twoich znajomych ? sama wymiana czeku na gotowke nie jest rownoznaczna z praca
repl85 Napisano 30 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2009 ....ale jezeli pewna firma wystawi osobie kilka czekow...to chyba daje im duzo do zastanowienia......hmm...jeden mial np ..nie wiem po co ..ale mial ubrania robocze...ale to juz jego bla.d....ten drugi ostatnio wlasnie.....zawrocony zostal przez te czeki....fakt ze byl juz w stanach z 7 razy,....moze to tez sie przyczynilo do zawrotu....... strasznie zaczeli sprawdzac...przyjaciel mi poradzil,...zeby leciec na floryde..a pozniej z florydy do bostonu..podobno najbardziej trzepia w nowym ..i bostonie...a przez floryde nia ma problemu.
madzia77 Napisano 30 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2009 Z tego co wiem, bank nie może udostępniać swoich danych żadnym instytucjom, ale może sie mylę. Nie ma znaczenia gdzie polecisz, mojego znajomego "trzepali" właśnie na florydzie a leciał drugi raz.
repl85 Napisano 30 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2009 ..mam jeszcze takie pytanko..troszke odbijajace od tamatu...ale znacie jaka dobra stronke tanich linii lotniczych do bostonu...chyba najlepiej bedzie niedlugo kupic bilecik ...moze taniej bedzie.....
Rademedes Napisano 30 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2009 o ile potrafie zrozumiec ze zawrocili kogos, z powodu tego ze mial w walizce ubrania robocze lub narzedzia, o tyle za to ze ktos kiedys spieniezyl czek nie bardzo chce mi sie wierzyc no chyba ze ten czek mial przy sobie i z jakis powodow nie umial racjonalnie wyjasnic skad go ma ja sie wiele razy juz nasluchalem o tym z jakich to blachych powodow sa ludzie zawracani, a potem przy dluzszej rozmowie wychodzi na to, ze ktos poprostu mieszal sie w "zeznaniach" jak trafil na tzw. immigration, a potem sie glupio przed znajomymi przyznac i powstaja opowiastki i mity ;-)
sly6 Napisano 30 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2009 Nie ma zadnego problemu sprawdzic czek-konta bankowe jesli urzednik na granicy bedzie chcial takie cos sprawdzic,,po 11 wrzesnia wiele sie zmienilo w tej materii... Czasami bywa tak ze pod czas rozmowy cos wypada lub tez jest rewizja a wtedy jest pewne ze po znalezieniu pewnych rzeczy beda dodatkowe pytania po co,na co,itd
monika77mm Napisano 1 Maja 2009 Zgłoś Napisano 1 Maja 2009 Ja rowniez mam pytanie , moj paszport juz stracil waznosc ale wiza jeszcze jest wazna , tylko ze ten paszport mam na panienskie nazwisko , teraz mam nowy paszport na inne nazwisko czy tamta czy moge podrozowac z dwoma paszportami czy musze ubiegac sie o nowa wize Czy dla osoby poszukiwanej w Polsce zostanie wydany paszport przez polska ambasade w USA
sly6 Napisano 1 Maja 2009 Zgłoś Napisano 1 Maja 2009 co do osoby poszukiwanej: http://forumprawne.org/prawo-karne/45824-c...m-w-polsce.html zapytaj sie w MSWiA o ta sprawe bo Oni zajmuja sie takimi sprawami ... koniec paszportu a nowe dane w nowym: http://www.usa.info.pl/board/index.php?sho...enskie+nazwisko
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.