Skocz do zawartości

Mam Pracodawcę - Czy To Wystarczy?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam pytanie - organizacja Alaska Wildlife Conservation Center http://awcc.org/home.html chce zatrudnić mnie (mam 30 lat) i moją Żonę (25 lat - jest po zoologii). Fragment maila od nich - "You sound like excellent candidates. Would you be available the summer of 2010? We usually start hiring in Feb/March. If you are interested, please resubmit your information next year." Bardzo chcielibyśmy u nich pracować, ale po lekturze wątków na forum nie widzę zbyt dużych możliwości dla nas. Czy próbować na wizę h2b albo wystąpić o sponsorship? Czy jest sens załatwić sprawę przez prawnika? Mamy jakieś szanse? Dodam, że bywaliśmy wcześniej w USA na wizie j1. Teraz oczywiście siedzimy w Polsce.

Napisano

Dzięki za odpowiedź. Tutaj chodziło o to, że wysłaliśmy do nich naszą ofertę w marcu kiedy mogliśmy jeszcze jechać na J1, a Oni odpisali że w tym roku mają już komplet i że chętnie zatrudnili by nas w przyszłym. Ale ja będę miał już wtedy skończone 31 lat więc na W&T odpada. Czyli rozumiem, że jak wyślę im info z ambasady o wizach pracowniczych to mogliby podjąć ten wysiłek i zacząć ubiegać się o wizę dla nas? Pozdrawiam.

Napisano

W sumie to teraz się zastanawiam czy im zawracać głowę bo przecież przy wizie h2B pracodawca musi udowodnić, że ma trudności ze znalezieniem pracowników, a jak Oni w tym roku kompletowali już cał "staff" na lato w marcu, to chyba nie mają takich problemów. W ogóle z tego co widzę to prawie nie ma aktualnych ofert na wyjazd h2b (mam na myśli nie tylko polskie strony).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...