nnnnn83 Posted May 13, 2009 Report Share Posted May 13, 2009 W kwietniu dostalam wize turystyczna na 10 lat. Planowalam wyjazd we wrzesniu na 4 tygodnie, ale juz teraz wiem ze nie bede mogla poleciec. Chcialabym sie dowiedziec w zwiazku z tym jak bedzie z zaplanowaniem ponownego wyjazdu. Czy moge miec problemy jezeli bede chciala wyleciec na przyklad w przyszlym roku, jezeli w koncu nie wyjechalam we wrzesniu, tak jak podawalam starajac sie o wize. Czy tez wtedy nie ma to dla nich znaczenia. Bardzo prosze o rade i odpowiedz. Moze ktos byl w podobnej sytuacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted May 13, 2009 Report Share Posted May 13, 2009 Dopuki masz wazna wize-paszport mozesz leciec moga sie zapytac dlaczego nie przylecialas wczesniej ale wtedy mozesz powiedziec ze sprawy rodzinne-zawodowe Cie zatrzymaly Link to comment Share on other sites More sharing options...
nnnnn83 Posted May 13, 2009 Author Report Share Posted May 13, 2009 Dzieki sliczne za odpowiedz Link to comment Share on other sites More sharing options...
freesoul Posted July 11, 2009 Report Share Posted July 11, 2009 Witam, ja mam podobny problem. Planowałam wyjechać w tym roku, ale raczej nie będę mogła. Natomiast za rok kończę studia. Czy będę mieć problemy z wjazdem na teren USA w przyszłe wakacje, ponieważ nie będę związana z Polską ani studiami, ani pracą? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted July 11, 2009 Report Share Posted July 11, 2009 Mozesz miec problem nie z tym ze lecisz za rok czasu a ze np na 6 miesiecy,ze bedziesz mialo wiarygodna na granicy,bedzie zachodzic podejrzenie ze jak Cie nic nie trzyma w Polsce to bedziesz pracowac nielegalnie,pozostaniesz nielegalnie i na to zwroc uwage pod czas rozmowy ... a moze bedzie tak ze przejdziesz bez zadnych ale... Link to comment Share on other sites More sharing options...
freesoul Posted July 14, 2009 Report Share Posted July 14, 2009 Mam jeszcze jedno pytanie - czy gdyby jednak udało mi się wyjechać w te wakacje, to czy mogą mi wbić pobyt dłuższy niż tylko do daty końca pobytu podanego w DS156? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joanna30 Posted July 14, 2009 Report Share Posted July 14, 2009 To zależy co podałaś w DS 156. Maksymalnie wizę możesz dostać na pół roku. Ja leciałam na kilka dni, tyle wpisałam w DS 156, tyle byłam, a na lotnisku dostałam wizę na pół roku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.