michal85 Napisano 23 Maja 2009 Zgłoś Napisano 23 Maja 2009 Chciałem się zapytać jak jest z laptopem w bagażu podręcznym. Czy sprawdzają jego zawartość? Oprogramowanie? Oryginalność systemów, programów? itd
gal Napisano 23 Maja 2009 Zgłoś Napisano 23 Maja 2009 Moga Jesli bedzie im sie cos wydawalo podejrzane moga ci nawet go zabrac. Za nielegalne oprogramowanie moga cie nawet wrzucic do pier...
mpbc Napisano 24 Maja 2009 Zgłoś Napisano 24 Maja 2009 Jak najbardziej potrafią przeszukać komputer pod względem nielegalnych programów, muzyki, filmów.
agatkaa19 Napisano 30 Maja 2009 Zgłoś Napisano 30 Maja 2009 Mi jak narazie nie sprawdzali laptopa, chociaż zawsze mialam go w bagażu podręcznym, zazwyczaj ta odprawa idzie tak szybko, wszyscy sie spieszą i nie ma na to czasu, chyba ze naprawde wydasz im sie podejrzany, wtedy moga sprawdzic ci wszystko....
Anarion Napisano 30 Maja 2009 Zgłoś Napisano 30 Maja 2009 A czy ktoś z forumowiczów w ogóle zetknął się kiedykolwiek bezpośrednio z kontrolą laptopa na lotnisku?? Jeśli tak, to jak taka kontrola wygląda??
paprak Napisano 30 Maja 2009 Zgłoś Napisano 30 Maja 2009 A czy ktoś z forumowiczów w ogóle zetknął się kiedykolwiek bezpośrednio z kontrolą laptopa na lotnisku??Jeśli tak, to jak taka kontrola wygląda?? Trzeba wyciagnac laptop z torby i wlozyc do plastikowego pojemnika. Czasem pytaja czy to twoj laptop i kaza otworzyc. Nigdy nie kazano mi go wlaczac.
andyopole Napisano 30 Maja 2009 Zgłoś Napisano 30 Maja 2009 Kiedys na Stansted, zaraz po zamachach w londynskim metrze poprosili abym otworzyl i wlaczyl laptopa, to wszystko. Zdarzylo sie tez pare razy ze przeswietlali mi go taka magiczna mala paleczka, ale to zapewne pod katem materialow wybuchowych a nie legalnego oprogramowania. Raz musialem wyjac i pokazac butelke z plynem po goleniu bo jak mi pokazal pan z security na ekranie wygladala jak prawdziwy granat.
Saka Napisano 30 Maja 2009 Zgłoś Napisano 30 Maja 2009 Na lotnisku Tegel w Berlinie sprawdzaja kazdego laptopa, ktory przylatuje z USA. Kazdy z naszym paszportem laduje na szczegolowej kontoli i jezeli twierdzisz, ze laptop jest stary, uzywany i nie chcesz zaplacic cla, to zabieraja cie do biura w ktorym to wydaja ci kwit, ze sprzet zostal zarekwirowany. Wszyscy z tego co zuwazylem placa clo, a sprawdzaja je na internecie (best buy itd). Nie wiem na ile to legalne, ale tak robia. Kolejeczki sa ciekawe i zaden Polak, Czech, Slowak i Wschodnia Europa sie nie przesliznie. Dodatkowo oczywiscie kaza kazda walize otworzyc i recznie wszystko przeszukuja Jezeli leciec do USA i zwozic cos na handelek to tylko przez Warszawe, nie ma zadnej kontroli i mozna zwozic nawet hurtowo
forsbergg Napisano 31 Maja 2009 Zgłoś Napisano 31 Maja 2009 Jakby co qpcie sobie poprostu przenosny dysk w usa napewno bedzie go na was stac
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.