robuszczacki Napisano 25 Maja 2009 Zgłoś Napisano 25 Maja 2009 Witam, mam konto w Bankf of America i jeszcze po moim powrocie do Polski beda tam wplacane pieniadze. W jaki sposob bedac w Polsce moglbym dysponowac tymi pieniedzmi nie ponoszac duzych oplat (np. wyjmujac pieniadze z bankomatu). Czy moglbym online przelewac je na moje konto walutowe w Polsce - w BoA powiedzieli mi, ze bezposrednio przelanie pieniedzy za granice online nie jest mozliwe, wiec moze jakies posrednie sposoby? pozdrawiam i dziekuje za podpowiedzi
remoo Napisano 26 Maja 2009 Zgłoś Napisano 26 Maja 2009 Przelewac na konto polskie uzywajac https://www.xoom.com/sendmoneynow/home (oplata 4,99$) ?
tomekolodziej Napisano 26 Maja 2009 Zgłoś Napisano 26 Maja 2009 Nie znalem tej strony tanio troszke na przeliczaniu z $ na zlotowki oszukuja ale w koncu na czyms musza zarabiac.
remoo Napisano 26 Maja 2009 Zgłoś Napisano 26 Maja 2009 Nie oszukuja ale biora malo korzystny kurs $ Mozna tez probowac przez paypal ale to tez kosztuje (jak kazde posrednictwo :/), zreszta chyba zawsze przeliczanie $ na pln poprzez jakikolwiek bank czy posrednika nie jest korzystne. A obie metody (Paypal i Xoom) przetestowalem i obie dzialaja ale trudno powiedziec co sie bardziej oplaca - pewnie im wyzsza kwota to Xoom dzieki stalej oplacie 4,99 bez wzgledu na ilosc $.
robuszczacki Napisano 27 Maja 2009 Autor Zgłoś Napisano 27 Maja 2009 Dzieki za odpowiedzi. A payPal nie da sie przeslac tak, zeby w Polsce np. wplacili na konto walutowe a wowczas nie ma przeliczania? pozdrawiam,
sly6 Napisano 27 Maja 2009 Zgłoś Napisano 27 Maja 2009 Nie wiem jak Wy ale jesli ktos ma konto w dolarach to w dolarach dostanie wyplate ..co innego jak ktos ma tylko zlotowkowe konto wtedy bedzie takie przeliczenie.
remoo Napisano 27 Maja 2009 Zgłoś Napisano 27 Maja 2009 Ja mam dwa konta Paypal .. do jednego mam "podpiete" konto w USA do drugiego konto w Polsce (w pln) i w taki sposob przeslalem $ do Polski. Mozliwe ze jesli masz konto walutowe w Polsce uniknie sie przeliczenia z $ na pln. Analogicznie w Xoom ... jesli docelowe konto jest w $ (walutowe) to raczej nie bedzie przelicznika i straty na kursie. Mysle ze warto wyslac maila z zapytaniem do obu zrodel.
dan Napisano 28 Maja 2009 Zgłoś Napisano 28 Maja 2009 Witam! Dla wszystkick, majacych konta w Bank of America, ta informacja niewatpliwie bedzie ciekawa. Otoz, bezprowizyjnie mozna wybierac kaske z bankomatow... Deutsche Bank! BoA ma z paroma bankami podpisana umowe takiego rodzaju i u nas akurat wystapuje DB. Sprawdzone. Nie jestem pewien po jakim kursie przeliczaja, o ile pamietam byl to sredni, a wiec najlepsza opcja. Sprawdzic przed wyplata bardzo latwo - wystarczy najpierw sprawdzic "balance" i porownac z kursami z tego dnia. Sam balance, jak i wyplata beda oczywiscie w zlotowkach. pozdro
robuszczacki Napisano 31 Maja 2009 Autor Zgłoś Napisano 31 Maja 2009 To bardzo ciekawe rozwiazanie, a czy ten Deutsche Bank ma w Polsce bankomaty?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.