heyyya Posted June 3, 2009 Report Share Posted June 3, 2009 Obecnie jestem z moim narzeczonym w Stanach , ja mam obywatelstwo a narzeczony wize turystyczna ktora mu sie konczy za dwa miesiace i chcieli bysmy razem wrocic do polski za 5 miesiecy . W przyszlym roku chcemy sie pobrac w Polsce czy mial by wtedy jako moj maz jakis problem w staraniu sie o wyjazd do Stanow po przesiedzeniu teraz wizy pare miesiecy ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted June 3, 2009 Report Share Posted June 3, 2009 Moze miec problemy nawet jak przesiedzi ten pobyt przez pare dni a nie pare miesiecy ..poczytaj o tym tutaj : http://polish.poland.usembassy.gov/poland-pl/consular.html Lepiej juz zlozyc papiery o przedluzenie pobytu lub tez wyjechac o czasie .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
heyyya Posted June 4, 2009 Author Report Share Posted June 4, 2009 Dzieki za odpisanie i mam jeszcze jedno pytanie jakie jest prawdopodobienstwo ze konsul zgodzi sie na przedluzenie wizy ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal Posted June 4, 2009 Report Share Posted June 4, 2009 wizy nie przedluza sie u konsula tylko w urzedzie imigracyjnym (mowimy o Stanach) lepiej niech tego nie robi Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted June 4, 2009 Report Share Posted June 4, 2009 A ja dodam ze jesli chodzi o przedluzenie wizy juz w Polsce to trzeba starac sie od nowa o wize ..I czy dadza taka wize zalezy od kilku czynnikow jak np.wpisanie w ds 156 ile sie bedzie a ile sie bylo rzeczywiscie ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
madzia77 Posted June 4, 2009 Report Share Posted June 4, 2009 Sly doradza przedłużenie legalne wizy a gal odradza. Może jakaś wspólna rada ? Ja osobiście radzę złożyc papiery o przedłużenie. Lepiej być tam legalnie niż przesiedzieć i mieć potem problemy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szeli Posted June 4, 2009 Report Share Posted June 4, 2009 Dzieki za odpisanie i mam jeszcze jedno pytanie jakie jest prawdopodobienstwo ze konsul zgodzi sie na przedluzenie wizy ? Dodam tylko, ze przedluzajac wize bedziesz czekac na odpowiedz ładnych kilka miesięcy... wielu moich znajomych czekało srednio ok 6-8 miesięcy na decyzje odnośnie przedłuzenia wizy... Najlepszym wyjsciem dla was jest powrót o czasie do PL - Jeśli macie takie plany matrymonialne to ja bym na waszym miejscu nie przedluzal wizy. Pamietaj, ze po slubie w PL mozesz zlozyc na niego petycje Immigracyjna i cala procedura o GC w ambasadzie w PL bedzie trwala ok 3-4 miesiące, interview od razu bedzie w ambasadzie - a pozniej to moze z toba wyjezdzac kiedy tylko chce... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted June 4, 2009 Report Share Posted June 4, 2009 Szeli pod warunkiem ze papiery przyjma i sie beda kwalifikowac aby papiery zlozyc w Polsce... o tym pisze na stronie Ambasady kto moze takie cos zrobic Link to comment Share on other sites More sharing options...
heyyya Posted June 5, 2009 Author Report Share Posted June 5, 2009 Dzieki Kochani za rady i widze ze najlepiej bedzie wrocic w terminie i po weselu dopiero dzialac Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.