py13 Posted June 7, 2009 Report Share Posted June 7, 2009 Witam mam taki problem. Przebywalem w wieku 8-10 lat w usa i mialem zielona karte.w wieku 10 lat wrocilem nie z mojej woli do polski. w2004 roku zlozylem papiery na powracajacego rezydenta dostalem pieczatke do paszportu sb1 i wyjechalem na wakacje do usa. mam problem poniewaz do dzisiajszego dnia mi nie przyslano zielonej karty. wrocilem do polski i do dzisiaj nie wrocilem tam poniewaz moja matka obywatelka tez wrocila do polski. teraz moj dziadek tez obywatel prosi mnie bym przyjechal do niego i sie nim zaopiekowal. i co mam teraz zrobic? starac sie po raz drugi o status powracajacego rezydenta? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted June 7, 2009 Report Share Posted June 7, 2009 a podales dobrze adres aby doszla GC ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
py13 Posted June 8, 2009 Author Report Share Posted June 8, 2009 Oczywiscie ze dobry adres. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gucio Posted June 12, 2009 Report Share Posted June 12, 2009 Zawsze mozna zadzownic do urzedu imigracyjnego i podajac numer #A spytac sie o sprawe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
py13 Posted June 12, 2009 Author Report Share Posted June 12, 2009 W mojej sprawie moj dziadek kilka razy dzwonil do urzedu imigracyjnego tam ze stanow. i za kazdym razem twierdzili ze moja sprawa jest w toku albo ze nie moga w danym momencie odnalesc moich papierow poniewaz mieli przeprowadzke z jednego miejsca do drugiego i nie ktore akta zaginely. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasia74 Posted June 30, 2009 Report Share Posted June 30, 2009 Witaj.Ja rowniez otrzymalam w 2007 roku wize sb1 i do dnia dzisiejszego nie dostalam nowej GC,chociaz na lotnisku powiedzieli ,ze dostane.Wciaz uzywam swojej 'starej' GC i nie mialam z tym dotychczas problemu wiec moze Twoja stara jest jeszcze wazna.Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.