grzeg16 Napisano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2009 witam. Za tydzień lecę do Anglii. 1. Chciałbym się dowiedzieć czy opłaca się tam przewozić papierosy (oczywiście dozwolona i legalna ilość)? 2. Gdzie lepiej kupić w kiosku na mieście czy w sklepie bezcłowym? 3. Orientuje sie ktoś jakie mogą być ceny? 4. Czytałem że w UK są po 2,5 funta tj. ok. 13zł. Jakie marki opłaca się przewozić? Marlboro LM? 5. Ile można przewieźć legalnie paczek, wagonów? Nie wiem, nie palę więc nie orientuje się w tym temacie. Z góry dzięki za odpowiedź.
Gość WojTAS7 Napisano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2009 YO. Jak latam do wujka i ciotki do UK, to zawsze biore fajki ze soba. Akurat ja mam takie szczescie, ze ich znajomy jest nalogowym palaczem i "kupi" ode mnie kazda ilosc, jaka przywioze + ekstra zapłaci ( i tak mu sie cos takiego oplaca, bo tam drozyzna) Odpowiadajac na pytania: 1. Chciałbym się dowiedzieć czy opłaca się tam przewozić papierosy (oczywiście dozwolona i legalna ilość)? Opłaca się bardzo. 2. Gdzie lepiej kupić w kiosku na mieście czy w sklepie bezcłowym? Kupuj na miescie, poszukaj najtanszych cen. A na dodatek mozesz kupic 1-2 wagony jeszcze w bezcłowym i bedziesz to miał przy sobie - no problem. 3. Orientuje sie ktoś jakie mogą być ceny? Zalezy i to bardzo od marki. 4. Czytałem że w UK są po 2,5 funta tj. ok. 13zł. Jakie marki opłaca się przewozić? Marlboro LM? Ja przewoziłem bodajże jakies reveny ( nie pale, nie znam sie %-) ) 5. Ile można przewieźć legalnie paczek, wagonów? Tego to nie wiem, ale ja miałem dwa wagony w bagazu głownym. I nie było najmniejszych problemów
mpbc Napisano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2009 Tylko o jakim bezclowym Wy mowicie? Nie wiadomo skąd leci do UK.
kuba_grd Napisano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2009 Fajki oplaca sie przewozic jesli masz zamiar sprzedac. Masz jak w banku ze sie rozejda. Mozna calkiem niezle przyrobic. Z alko podobno tak samo.
grzeg16 Napisano 9 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2009 Tylko o jakim bezclowym Wy mowicie? sorki, zapomniałem że UK jest w UE. Ale komu je sprzedać? gdzie szukać kupca? nie mam tam znajomych.
kuba_grd Napisano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2009 Przejdz sie chociazby na jakas budowe, na ktorej polacy pracuja.
Saka Napisano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2009 Powaznie mozna jeszcze na fajkach interes krecic? Limit to chyba 200 papierosow, w Pl paczka Marlboro kosztuje chyba z 9zl, tam 13zl, wiec powiedzmy mozna miec 3zl na paczce co daje nam oszalamiajaca kwote 30zl
andyopole Napisano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2009 Obecny limit przywozy fajek do UK to 3200 sztuk (slownie: trzy tysiace dwiescie) czyli 16 tzw. sztang. nie sprzedasz drozej niz po 2,5 GBP za paczke. Na rynku masa fajek z przemytu. Jesli zechcesz sprzedac hurtem wejdz o sklepiku prowadzonego przez hindusa lub pakistanczyka, powinien kupic. Polaki nie kupia wiecej niz po jednej sztandze na lebka, oni tam teraz raczej bieduja, cienko z robota i kasa.
Saka Napisano 10 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2009 aha, przy 16 sztangach to juz widze wiekszy sens w calym biznesie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.