togi79 Napisano 17 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2009 Szukam pomocy. Jest duzo na forum, ale każdy przypadek się rózni od siebie. Tak jak i mój. Mam prawie 30 lat, mieszkam w Polsce , moja dziewczyna w USA ma 19 lat. Znamy się prawie 4 lata, chcemy się pobrać , żyć razem. Ona ma córeczke . Ona ma amerykański paszport, urodziła się we fracji, jej babcia była polką. Jej ojciec jest francuzem ale można powiedziec że od zawsze mieszkają w usa. Do polski przylatywały tylko do rodziny na wakacje. Mam pytanie: 1. W jakim wieku mozna zawierać w usa małżeństwo ,czy po ukończeniu 21 lat? 2. Czy Ona może mi jakoś pomóc polecieć do nich do usa? Największy jest problem w tym że jej matka chce odebrac jej opieke nad córeczką. Ona uciekła z domu i z matką nie utrzymywały kontaktu prawie 2 lata. Dopiero niedawnowpadły na siebie w sklepie w chicago i zrobił się wielki szum. Ja nie chce czekac i stać z boku aż zawali się całe nasze przyszłe życie. Prosze o rade.
sly6 Napisano 17 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2009 Ona moze wystapic o wize narzeczenska lub tez mozecie wziasc slub w Polsce , potem sklada papiery na Ciebie w USA ,pod warunkiem ze bedzie miec odpowiedni dochod lub tez kogos kto jej podpisze papiery na sponsorowanie ..Przy wizie turystycznej Oni Ci nie pomoze. Wiecej o tych wizach poczytasz na forum.
togi79 Napisano 17 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2009 CZyli nie jest problemem że ona ma ukończone dopiero 19 lat? A jeśli udało by mi się zdobyć wize turystyczną czy mozemy na niej wziąść slub? Chcemy byc razem i życ w trójkę w Polsce. Jej matka uniemozliwia jej powrót do Polski
sly6 Napisano 17 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2009 Musisz zobaczyc jak jest ze slubem w stanie Illinois ,jakie potrzebne sa dokumenty ...
togi79 Napisano 17 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2009 A czy jej matka moze mi jakoś uniemożliwic wjazd na wizie turystycznej? Jak w mojej sytuacji przekonać konsula ze jade do narzeczonej?
sly6 Napisano 17 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2009 co Cie trzyma w Polsce? ,po 2 jak jej Matka jest obywatelka i sie dowie ze masz zamiar przyleciec to moze napisac pismo do Ambasady w tej sprawie i nie bedzie Ci latwo z wiza.. I teraz nie wiem jak sie przedstawisz na rozmowie bo nie ktorzy nie dostaja wiz na wyjazd do dziewczyny a nie ktorym sie udaje i nie ma za duzego znaczenia czy powiesz ze lecisz do dziewczyny-narzeczonej...
czarekkkkk Napisano 17 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2009 Powiedz, że lecisz jako turysta zwiedzic Chicago na np. 3 tygodnie. Jeśli jej matka nic nie będzie wiedziała to będziesz miec takie same szanse na otrzymanie wizy jak każdy inny.
togi79 Napisano 18 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2009 A co jej matka ma do tego czy mają mi dać wizę czy nie?? jesli jej córka ma ukończone 18 lat i moze bez zgody rodziców zawżeć związek małżeński. Czy rodzic moze uniemozliwić wyjazd dziecku z kraju? dziecku co ma 19 lat? Czyli przed ukończeniem 21 roku życia??
sly6 Napisano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2009 Mylisz dwie sprawy,,co innego Twoj przyjazd do USA i tutaj obywatel moze napisac cos o Tobie nie przychylnego a wtedy nie bedzie Ci latwo z wiza, a co innego przylot Twojej przyszlej zony,jak bedzie miec paszport to jeszcze dzis moze przyleciec ...
dob Napisano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2009 dokladnie... podkladka do ambasady od obywatela USA dziala w tym przypadku na Twoja niekorzysc...moze i dadza wize ale przetrzepia papiery dokladnie .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.