ewelina90 Posted June 17, 2009 Report Share Posted June 17, 2009 Witam.Moja sytuacja wygląda następująco. Jestem pełnoletnia.Wróciłam niedawno z Angli gdzie pracowałam.i jak narazie uczę się w 1 klasie liceum zaocznie.Czy mam szansze dostać wize turystyczną? Bardzo proszę o odpowiedź .Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted June 17, 2009 Report Share Posted June 17, 2009 A do kogo lecisz do USA,pracowalas legalnie w UK i ile czasu,na jak dlugo lecisz do USA? Jak wypadniesz dobrze i bedzie widac ze wrocisz to masz szanse na wize ale pod warunkiem ze nie bedziesz klamac w zywe oczy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alex195 Posted November 8, 2009 Report Share Posted November 8, 2009 Mam wizę turystyczną R B1/B2 Entries M /na dwa lata/mój mąż też ma taką samą.Wybieramy się do USA w kwietniu 2010r,problem jest w tym,że syn też ma taką wizę roczną która mu się kończy 31 marca 2010r.Był w USA w tym roku 3 miesiące,wrócił i chciałby jeszcze pojechać i tym razem zostać na wizie studenckiej.Proszę mi poradzić czy my możemy mieć jakieś problemy z tego powodu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joanna30 Posted November 8, 2009 Report Share Posted November 8, 2009 Jeśli chcecie wyjechać w kwietniu, a synowi promesa wizowa kończy się w marcu, to na tej promesie do Stanów nie wjedzie. Musi się starać o nową, albo musielibyście wyjechać w marcu zamiast w kwietniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted November 8, 2009 Report Share Posted November 8, 2009 alex albo Twoj syn leci na wizie studenckiej do USA lub tez sie stara o wize turystyczna ale z tym ze jak wyjdzie ze chce tam sie uczyc-zmieniac na status studencki to moze wyjsc bez wizy,,bo wiza turystyczna do tego nie sluzy do tego zmiana z turysty na studenta tez nie jest latwa teraz w USA ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
alex195 Posted November 8, 2009 Report Share Posted November 8, 2009 może napisałam niejasno!!!otóż syn ma wizę wielokrotnego przekraczania granicy.planuje wyjechać jeszcze w tym roku.problem w tym że gdyby mu tam wbili pobyt na np.6 tyg./ostatnio miał wbite 6 m-cy/,to jeśli zostanie i zmieni na wizę studencką, to czy my jadąc tam w kwietniu,nie będziemy mieć problemów na lotnisku w USA????bo obawiam się aby nas nie cofnęli spowrotem do Polski???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal Posted November 9, 2009 Report Share Posted November 9, 2009 Kazda zmiana statusu wizowego jest obecnie bardzo zle widziana i moze miec klopoty ze zmiana a w przyszlosci z ponownym wjazdem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BigRed Posted November 9, 2009 Report Share Posted November 9, 2009 Pytanie gdzie przebywa syn? W Pl czy na terenie USA...? Jeśli w PL kiedy Syn zamierza wylecieć.. A i nie krzycz ;-) tyloma wykrzyknikami, nikt nie cierpi na głuchotę ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted November 9, 2009 Report Share Posted November 9, 2009 alex to od Was zalezy czy Was wpuszcza na teren USA ,,bo moze byc tak ze syn bedzie 1 tydzien jako turysta w USA a Was nie wpuszcza,,wiec o tym pamietaj leca i rozmawiajac na granicy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.