Hubertus39 Napisano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2009 Witam. Mój tata Będzie miał GC czy na niej będzie mógł na mnie mame i siostre złożyć papiery? Myślimy o stałym pobycie a mi zależy na tym żeby skończyć w PL 2 klase gim i iść do szkoły w usa. Ale na GC się długo czeka. Czy jest jakiś sposób żeby iść do szkoły do USA beż GC?
sly6 Napisano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2009 na jakiej zasadzie Twoj tata dostaje GC bo moze by mozna bylo Was podpiac pod papiery a nie czekac na zlozenie papierow potem..
Hubertus39 Napisano 25 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2009 Mój wujek (brat taty) składał petycje w 1997r
sly6 Napisano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2009 A czy przed petycja Twoi rodzice byli juz razem malzenstwem ? bo jak tak to Twoj Wujek mogl zlozyc papiery na Twoich rodzicow ,nie wiem czy teraz nie mozna czegos zmienic(Was do petycji dopisac)..Moze cos napisze Karina .
Hubertus39 Napisano 25 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2009 Małżeństwem byli (są od 94r) Właśnie wujek nie pamięta czy składał na samego tate czy na mame też ale mama mówi ze były podawane też nasze dane Z dwa tygodnie temu przyszło pismo do wujka w USA że petycje rozpatrzono pozytywnie i teraz czekamy na pismo do nas w PL. Wujek mieszka w ilinois niedaleko chicago w USA byłem na wizie turystycznej w 2007r
sly6 Napisano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2009 Jak byly podawane dane i sa zlozone papiery to wszyscy dostaniecie wizy na pobyt staly i razem tez pojedziecie do USA jesli z rozmowa wyrobisz sie do 21 roku zycia ..No ale widac ze juz nie dlugo zostalo Wam do rozmowy w Ambasadzie,macie blizej niz dalej Wazne ze jak przyjda papiery to za dlugo ich nie trzymac a odeslac je po wypelnieniu
Hubertus39 Napisano 25 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2009 Wielkie dzięki. Już mi lżej Ale tak mniej więcej ile czasu upłynie do rozmowy w ambasadzie i przekroczeniu granicy USA? skoro u wujka jest juz pismo? Tylko czekać aż u nas listonosz przyniesie.........
Hubertus39 Napisano 25 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2009 A i jeszcze o te badania.. Co to są za badania i gdzie będą robione jeżeli mieszkam 70km od KIELC nie daleko bo 3km od PACANOWA
sly6 Napisano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2009 co do badan to tutaj masz to opisane gdzie mozesz robic,bedziecie je robic jak bedzie wyznaczony termin rozmowy: http://polish.poland.usembassy.gov/root/pd...-apr-3-2009.pdf
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.