pinang Napisano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2009 Czy do otwarcia konta jest niezbedny SSN? Bo slyszalem ze czasem na wydanie SSN czeka sie ponad miesiac wiec gdzie do tego czasu mam trzymac pieniadze i gdzie mi je bedzie przelewał pracodawca??
kubakj Napisano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2009 Nie jest niezbedny. Bank musi odprowadzac podatek od swojego dochodu i jak np ukaze ciebie za cos, to jest to jego przychod i musi wykazac od kogo ma kase lub jak ty dostaniesz jakies odsetki, to jest ich to strata, ktora tez musza zaksiegowac komu zaplacili. Wymagany jest TAX ID (SSN, ITIN, EIN, etc) lub jako deklaracja non resident i wystarczy. Jak jestes non resident bank pobiera automatycznie z gory podatek od dochodu. Po otrzymaniu tax id mozna go zglosic w banku.
pinang Napisano 25 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2009 Czyli innymi słowy oprocz paszportu co mam dac bankowi przy zakladaniu konta?
andyopole Napisano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2009 Otworzylem konto tylko z paszportem, nic wiecej nie mialem ani nie moglem obiecac ze bede mial. Jestem turysta w kazdym calu. USBank.
andyopole Napisano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2009 Co nie znaczy ze wszystkim sie tak udaje. Prawo jazdy (wazne 8 lat) tez tu sobie zrobilem na podstawie paszportu i wizy B2 co kazdy przyzna jest juz niezlym osiagnieciem. .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.