ela-ogonek Napisano 9 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 9 Lipca 2009 Witam, mam takie pytanie jezeli chodzi o dokumenty do USCIS o AOS jezeli przekraczam granice na wizie K1 i w ciągu 90 dni zawieram związek małżeński to ile mam czasu na wysyłkę dokumentów do urzędu USCIS tez w ciągu 90 dni od przekroczenia granicy czy mam jakis inny termin bede wdzieczna za informacje
KW Napisano 9 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 9 Lipca 2009 niedawno pisala to komus o tym karina (poszukam) masz rowniez tylko 90 dni na zlozenie papierow jesli nie zlozysz to oficjalnie twoja petycja K1 (I-129f) jest niewazna i musialabys skladac razem z pakietem wniosek I-130
ela-ogonek Napisano 9 Lipca 2009 Autor Zgłoś Napisano 9 Lipca 2009 A liczy się data stępla pocztowego, czy fakt dotarcia dokumentów do urzędu, bo dokuemnty wysyła się pocztą czy mogę je złożyć osobiście w urzędzie i gdzie je trzeba wysłać jeżeli bede w stanie WI
KW Napisano 9 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 9 Lipca 2009 http://www.usa.info.pl/board/index.php?s=&...ost&p=92635 A liczy się data stępla pocztowego, czy fakt dotarcia dokumentów do urzędu, bo dokuemnty wysyła się pocztą czy mogę je złożyć osobiście w urzędzie i gdzie je trzeba wysłać jeżeli bede w stanie WI Zawsze wszystko wysylasz do chicago co do daty to pewnie data dotarcia do urzedu
ela-ogonek Napisano 9 Lipca 2009 Autor Zgłoś Napisano 9 Lipca 2009 A czy istnieje mozliwosc zlozenia dokumentow osobiście w urzedzie
KW Napisano 9 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 9 Lipca 2009 Zobacz instrukcje do wniosku I-485 - adjustment of status, znajdziesz na USCIS.gov poczytaj tez forum AOS na visajourney.com mysla ze jak wyslesz pare dni po terminie to nie beda od razu wymagali I-130, sprawdz na VJ, czasami sie ludziom zdaza co innego wysylanie papierow 3 albo 6 miesiecy po wygasnieciu wizy, wtedy na prawde jestes "out of status"
karina Napisano 9 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 9 Lipca 2009 A czy istnieje mozliwosc zlozenia dokumentow osobiście w urzedzie hahaha.. jasne i jeszcze im kawe zanies i donuts A na serio to nie istnieje mozliwosc abys sama zaniosla dokumenty. Jesli wyslesz kilka dni po owych 90 dniach to nic sie nie stanie. Znam przypadki, ze ludzie wysylali duzo pozniej niz "kilka dni" i urzednicy - nie zawsze, ale czesto - robili problemy.
ela-ogonek Napisano 10 Lipca 2009 Autor Zgłoś Napisano 10 Lipca 2009 Jak by mozna było to by było fajnie ale zawsze można zapytać a teraz pytanie na jaki adres mam wysłać te dokumenty do Chicago, bo na stronie USCIS jest tylko adres e-mail a nie adres pocztowy, dziękuje za pomoc
KW Napisano 10 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 10 Lipca 2009 Jak by mozna było to by było fajnie ale zawsze można zapytać a teraz pytanie na jaki adres mam wysłać te dokumenty do Chicago, bo na stronie USCIS jest tylko adres e-mail a nie adres pocztowy, dziękuje za pomoc Idziesz na www.uscis.gov do dzialu immigration forms tu szukasz wniosku ktory wysylasz - I485 (reszta to zalaczniki do AOS) i czytasz: <H2>If you are filing under one of the following categories: Spouse, parent, unmarried son/daughter under age 21 of a U.S. citizen with an approved or concurrently filed Form I-130; Beneficiary of an approved Form I-130 filed by a qualifying relative; Qualifying derivative, family-based beneficiary; K-1 Fiancé(e) (and K-2 dependents) whose Form I-485 is based on an approved Form I-129F; File at: USCIS P.O. Box 805887 Chicago, IL 60680-4120 For courier/express delivery: USCIS Attn: AOS 131 South Dearborn - 3rd Floor Chicago, IL 60603-5520 </H2>http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/men...00045f3d6a1RCRD
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.