ms_audrey Napisano 10 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 10 Lipca 2009 Mam pytanie, zabrałam się za wypełnianie formularza do wizy turystycznej i pojawia mi się pytanie. Mam inny adres zameldowania niż zamieszkania (zameldowanie jeszcze u rodziców), mieszkam sama. I nie wiem, który adres mam wpisać - czy ma się zgadzać z dowodem osobistym i innymi dokumentami, czy wpisywać faktyczny adres gdzie mieszkam?
ms_audrey Napisano 10 Lipca 2009 Autor Zgłoś Napisano 10 Lipca 2009 Też bym się ku temu skłaniała, ale pojawia się mi w związku z tym jeszcze wątpliwość, bo mam auto - zarejestrowane jeszcze w miejscowości rodziców, a np. jakbym brała zaświadczanie o zarobkach z pracy, albo PIT, też wszystko jest na adres zameldowania.
sly6 Napisano 10 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 10 Lipca 2009 tylko ze te kwity nie beda Ci potrzebne wiec
ms_audrey Napisano 18 Lipca 2009 Autor Zgłoś Napisano 18 Lipca 2009 Rzeczywiście nic nie było mi potrzebne A wizę mam, na 2 lata bo na 2 - chyba mam za małe związki z krajem, że nie mam dzieci w wieku 30 lat Ale się cieszę
sly6 Napisano 18 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 18 Lipca 2009 ja nie mam zony,dzieci i swojego mieszkania i mam na 10 lat wize wiec jak widzisz w 100% tak nie jest jak piszesz ''no ale zawsze to cos jak nic pamietaj aby byc tyle czasu w USA ile wpisalas w ds 156 ,bo czasami robia klopoty przy nastepnej wizie jak wpisalas np 2 tygodnie a bylas 5 miesiecy/
ms_audrey Napisano 19 Lipca 2009 Autor Zgłoś Napisano 19 Lipca 2009 A jak wpisałam "one week" w ds 156 a bilet mam na od 15 do 22.09 to jest one week czy 8 dni? normalnie paranoi jakiejś się nabawiłam wobec tych amerykańskich urzędników
sly6 Napisano 19 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 19 Lipca 2009 jak narazie urzednicy na lotnisku i Konsulowie maja ale do tych osob co siedza w USA po prawie 6 miesiecy a wpisali ze beda 1-2 tyg.czy tez 2 miesiace..
ms_audrey Napisano 19 Lipca 2009 Autor Zgłoś Napisano 19 Lipca 2009 Dzięki! Tak wiem, paranoja mnie łapie, ale na drugie imię ma "panikara" Czyli jak będę mieć powrotny bilet, potwierdzenie rezerwacji hotelu, bo serio chcę być tylko do 22ego to nie powinien mi na lotnisku Pan Wszechmocny Urzędnik robić problemów rozumiem ?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.