mam1903 Napisano 10 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 10 Lipca 2009 Witam serdecznie pod koniec lepca lecę z małym dzieckiem do USA, polskimi liniami lotnicznymi i laduje na lotnisku Newark. bardzo proszę o pomoc w opisie tego lotniska? czy jest duże jak się połapać (kiedy ja nie znam języka angielskiego) bardzo proszę o pomoc i z gory dziekuje
AirExpress Napisano 10 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 10 Lipca 2009 spoko nie ma klopotu , wysiadasz z samolotu ,idziesz za wszystkimi do okienek urzednikow , przechodzisz dalej po po bagaz odbierasz bagasz i idziesz do wyjscia tak jak wszyscy
aga1410 Napisano 10 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 10 Lipca 2009 dokładnie tak jak napisał AirExpress, nie ma sie czego bać Ja dwa razy juz tam lądowałam, po prostu idziesz przed siebie za wszystkimi, i dojdziesz do dłuuugiej kolejki do oficerów imigracyjnych, potem schodzisz po bagaz i idziesz do wyjścia wszyscy kierują sie w tą samą stronę wiec nie ma kłopotu
Jim Beam Napisano 10 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 10 Lipca 2009 Newark jest malym lotniskiem, rozsadnie zaprojektowane trzy terminale, dobrze oznaczone - poradzisz sobie bez problemu.
gal Napisano 10 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 10 Lipca 2009 Witam serdecznie pod koniec lepca lecę z małym dzieckiem do USA, polskimi liniami lotnicznymi i laduje na lotnisku Newark. bardzo proszę o pomoc w opisie tego lotniska? czy jest duże jak się połapać (kiedy ja nie znam języka angielskiego) bardzo proszę o pomoc i z gory dziekuje Mapa lotniska http://www.panynj.gov/CommutingTravel/airp...site/index.html
andyopole Napisano 11 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 11 Lipca 2009 http://www.usa.info.pl/board/index.php?sho...amp;#entry92338
Diouf Napisano 28 Marca 2013 Zgłoś Napisano 28 Marca 2013 Witam. 5 kwietnia będę lądował na Newark lotem Lufthansy z Frankfurtu. Ponieważ dawno nikt nie odświeżał tego wątku chciałbym zapytać o to lotnisko i o procedurę rozmowy z oficerem emigracyjnym. Słyszałem , że jak latał jeszcze LOT polscy turyści nie byli tam miło traktowani. Jak jest teraz. Proszę o informacje i opinię. Z moim angielskim jest ciężko .Pozdrawiam
KaeR Napisano 28 Marca 2013 Zgłoś Napisano 28 Marca 2013 Moim zdanie nic się nie zmienia. Wygląda rozmowa jak wyglądała. Nie wiem co rozumieć przez miłe traktowanie? Zadaje pytania, mające ustalić cel podróży itd. Moja rodzina wlatywała oprócz mnie (osobno) i nie narzekali na nic. Nie za wiele jest do zmiany.
Diouf Napisano 28 Marca 2013 Zgłoś Napisano 28 Marca 2013 Przeczytałem ostatnio w Super Expresie, że Polacy nie maja łatwo przy rozmowach z służbami emigracyjnymi. Artykuł nosił chyba tytuł "Koniec koszmaru Polaków na Newark" z początku 2011 roku. Dlatego poprosiłem o opinię tych, którzy ostatnio tam lądowali. Pozdrawiam
mi0706 Napisano 28 Marca 2013 Zgłoś Napisano 28 Marca 2013 mó j brat ostatnio lądował na Newark i nie miał żadnych problemów.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.