Antwan Napisano 9 Sierpnia 2009 Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2009 Hello there Mam pytanie dot. przekraczania granicy przez nieletniego. Sprawa wygląda tak, mam 16 lat i chce sie wybrac do znajomych w Glasgow jest taka mozliwosc zebym sam zostal wpuszczony do UK ?? czy potrzebuje jakis papierow (np.zgody rodziców) ?? prosze o odpowiedzi z gory thx !!
andyopole Napisano 9 Sierpnia 2009 Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2009 Hello there Mam pytanie dot. przekraczania granicy przez nieletniego. Sprawa wygląda tak, mam 16 lat i chce sie wybrac do znajomych w Glasgow jest taka mozliwosc zebym sam zostal wpuszczony do UK ?? czy potrzebuje jakis papierow (np.zgody rodziców) ?? prosze o odpowiedzi z gory thx !! Poniewaz UK nie podpisalo protokolu Schengen kazdy polski obywatel wjezdzajacy musi miec paszport lub dowod osobisty. Bez wzgledu na to ile ma lat. Zadnych zgod, zaswiadczen, NIC! Bez wzgledu na wiek.
Antwan Napisano 9 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2009 Ok, czyli rozumiem ze bez zadnych przeszkód moge sie wybrac samodzielnie do UK. Dzieki z pomoc
sly6 Napisano 10 Sierpnia 2009 Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2009 jak masz nowy dowod osobisty mozesz... no i poczytaj temat jak ugotowac frajera,moze czegos takiego nie doswiadczysz jadac w ciemno i wierzac kazdemu...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.