patrycja_d21 Napisano 8 Września 2009 Zgłoś Napisano 8 Września 2009 wiem wiem ale to mnie pozytywnie nastawia, że wcale nie jest tak strasznie jak sie nasłuchałam itd
sly6 Napisano 8 Września 2009 Zgłoś Napisano 8 Września 2009 widzisz jak Ci napisalem wczesniej ze to co bylo dawniej minelo ale nadal sa odmowy chociaz nie tak duzo jak dawniej... \
patrycja_d21 Napisano 8 Września 2009 Zgłoś Napisano 8 Września 2009 no właśnie i to mnie pozytywnie nastawia:) i mniej sie stresuje;) że sa ale mniejsze niz kiedys:) trzeba myśleć pozytywnie:))
Isabela83 Napisano 29 Września 2009 Zgłoś Napisano 29 Września 2009 Witam, czy ktoś moze mi powiedziec jak ocenia moje szanse na otrzymanie wizy turystycznej? Otoz mam 26 lat, w USA byłam 4 razy na w&t w latach: 2003, 2004, 2006 i 2007, zawsze wracałam na czas, dwukrotnie 2-3 tyg wczesniej przed terminem z DS'a. Obecnie nie pracuje (z koncem lipca rozwiązała mi sie umowa o prace w kancelarii adw.), sierpien i wrzesnien poswieciałam na nauke do egzaminu na aplikacje radcowska, na która sie dostałam. Teraz szukam pracy. Mam dobrego kolege w USA z ktorym znamy sie juz 6 lat i zaprosił mnie w odwiedziny na Swieta Bozego Narodzenia, bardzo chcialabym pojechac i dlatego chcialabym w najblizszym czasie starac sie o wize turystyczna, nie wiem jednak jak konsul spojrzy na to, ze obecnie nie mam pracy... Na pewno wezme ze soba uchwałe w Okregowej Izby Radcow Prawnych, z której wynika, iż dostałam na aplikacje, wiem tez ze znalezienie pracy to tez kwestia czasu, chcialabym jednak teraz starac sie o wize dopoki nie mam jeszcze pracy i mogłabym spokojnie pojechac do Warszawy, a nie od razu pytac o wolne. Bede wdzieczna za opinie.
sly6 Napisano 29 Września 2009 Zgłoś Napisano 29 Września 2009 wiele dziewczyn mowi-pisze ze leci do kolegi a potem jest slub i na to tez zwroc uwage pod czas rozmowy..jak mozesz to idz na rozmowe jak bedziesz wiedziec gdzie bedziesz pracowac bo nawet jak sie dostalas na aplikacje to nadal nie ma powiedziane ze bedziesz pracowac,wez to pod uwage masz ten plus ze bylas juz w usa i na czas wracalas.
Isabela83 Napisano 29 Września 2009 Zgłoś Napisano 29 Września 2009 Dziekuję za odp. sly, zdaję sobie sprawę, że tak to może wyglądać jak opisałeś, myślałam jednak, że zdany egzamin na aplikację to jednak coś, co świadczy o moich konkretnych planach życiowych związanych z Polską (bo dla mnie rzeczywiście tak jest), mimo wszystko chyba zaryzykuję, bo jeśli pracę uda mi sie znaleźć dopiero np. za miesiąc, to ceny biletów podskoczą niemiłosiernie w góre, a już i tak są drogie.
sly6 Napisano 30 Września 2009 Zgłoś Napisano 30 Września 2009 wiesz ta aplikacja jest jakims tam plusem i lepiej to miec niz nic a co do cen biletow to zalezy kiedy chcesz leciec,do kogo,i czy z dana linia lotnicza ,,czasami cos mozna sobie znalesc
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.