goniasa Napisano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Napisano 29 Sierpnia 2009 witam.. niedługo kończe studia weterynaryjne w wrocławiu i mam zamiar wyjechać do usa... jednak czy moge podjąc tam prace po studiach... czy praca jako weterynarz jest tam opłacalna?? będe wdzięczna za odpowiedz... czy moge szukać pracy przez ogłoszenia z intarnetu i zadzwonić do pracodawcy, jeżeli zgodzi się na zatrudnienie mnie ... czy da mi jakieś oświadczenie że mnie zatrudni abył pokazała ją w ambasadzie... prosze o rada...
Jim Beam Napisano 30 Sierpnia 2009 Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2009 witam.. niedługo kończe studia weterynaryjne w wrocławiu i mam zamiar wyjechać do usa... jednak czy moge podjąc tam prace po studiach... nie. . czy moge szukać pracy przez ogłoszenia z intarnetu i zadzwonić do pracodawcy, jeżeli zgodzi się na zatrudnienie mnie ... czy da mi jakieś oświadczenie że mnie zatrudni abył pokazała ją w ambasadzie... mozesz, natomiast szanse, ze ktokolwiek zachce cie zatrudnic sa zadne. radze poczytac na poczatek forum, zwlaszcza o sponsorowaniu pracowniczym.
goniasa Napisano 30 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2009 nie.mozesz, natomiast szanse, ze ktokolwiek zachce cie zatrudnic sa zadne. radze poczytac na poczatek forum, zwlaszcza o sponsorowaniu pracowniczym. a więc w jaki sposób moge podjąć tam prace... czy najpierw musze tutaj mieć staż
danio94klin Napisano 30 Sierpnia 2009 Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2009 No musisz w jakiś sposób zalegalizować pobyt (np. ślub z obywatelem), bo pracodawcy w sponsorowanie to już raczej się nie bawią... A co po zalegalizowaniu? Sam nie wiem jak spojrzą na twoje wykształcenie, może będziesz musiała się dokształcić, ale wydaje mi się że jak udowodnisz że jesteś dobra to zawsze da rade
sly6 Napisano 30 Sierpnia 2009 Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2009 Jak sie dobrze tzw sprzedaz to Cie ktos moze wziasc bez doswiadczenia ale jesli ,,,bo teraz na rynku pracy masz tak ze musisz sie czyms wykazac,cos pokazac ze pracowalas i sie znasz na tym...No chyba ze ktos bedzie potrzebowal takich osob jak Ty szybko..
danio94klin Napisano 30 Sierpnia 2009 Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2009 Myślicie że ma szans na sponsorowanie pracownicze? Ale ja się pytam tak realnie, nie że tam 0,0001 % jest szansy
katlia Napisano 30 Sierpnia 2009 Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2009 o sponsorowanie bedzie bardzo trudno, i najpierw musisz zdac cala serie trudnych egzaminow: Most countries require a non-national who holds a veterinary degree to pass a separate licensure exam for foreign graduates prior to practicing veterinary medicine. In the U.S., for example, the Educational Commission for Foreign Veterinary Graduates (ECFVG) administers a four-step examination which is accepted by all American state and territorial veterinary licensing boards, the U.S. federal government, and the District of Columbia.[8]
gal Napisano 30 Sierpnia 2009 Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2009 Poczytaj tutaj masz troche info http://www.aavmc.org/
danio94klin Napisano 30 Sierpnia 2009 Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2009 E tam, gdy ja już będę podejmował próby o zalegalizowanie pobytu to raczej nie będę się bawił w sponsorowanie bo to nie ma sensu ;p Ale dzięki..
b173345 Napisano 1 Września 2009 Zgłoś Napisano 1 Września 2009 Wydaje mi się, że sponsorowanie pracownicze jest najprostszą drogę ale jak masz jakieś inne ciekawe propozycje to chętnie się o nich dowiem
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.